Política

Presa de possessió amb 700 convidats i pantalla gegant

La nova alcaldessa vol donar un caràcter més ciutadà a l'acte protocol·lari

Un centenar de periodistes el cobriran

Fa de mal dir quan succeirà exactament, però segur que serà abans de quarts de set de la tarda d'avui. A aquella hora, Ada Colau ja s'haurà convertit en la 118a alcaldessa de Barcelona des del 1835. Una fita a la qual s'ha volgut donar un enfocament més veïnal respecte d'anteriors mandats, i que es visualitzarà amb la instal·lació d'una pantalla gegant a la plaça de Sant Jaume per poder seguir l'esdeveniment en directe. Per acabar d'amanir-ho, des de fa dies des de la candidatura de BComú s'està fent una intensa crida popular a través de les xarxes socials per participar en la commemoració popular.

L'acte en si començarà a les 17.00 hores, i la llista de convidats ahir a la tarda sumava uns 700 noms. La majoria, entre 300 i 400, són integrants del teixit associatiu i veïnal de Barcelona. En l'aspecte institucional, la Generalitat hi estarà representada per la vicepresidenta del govern, Joana Ortega. Per part de l'Estat espanyol, hi serà la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Per als que hi vinguin amb canalla, s'ha habilitat una sala de l'edifici consistorial com a guarderia. La presa de possessió també ha aixecat una notòria expectació mediàtica, que s'ha traduït en les 180 peticions d'acreditacions que ha rebut el departament de premsa municipal. D'aquestes, un centenar són periodistes, dels quals cinc són de televisions estrangeres. Concretament de França, Itàlia, Suïssa, el Brasil i Austràlia.

Al marge de les variacions en la posada en escena, la litúrgia de la proclamació serà gairebé la mateixa d'anteriors ocasions. Per començar es constituirà la mesa d'edat al Saló de Cent, presidida per la regidora d'ERC Trini Capdevila. Els edils electes prendran possessió, es procedirà a la votació i al nomenament de Colau, que haurà de jurar o prometre el càrrec. Després rebrà la vara. A continuació serà el torn dels parlaments i el discurs d'investidura de l'alcaldessa, que més tard repetirà l'al·locució a peu de plaça. Un dels altres grans moments de la tarda serà quan els 41 regidors travessin Sant Jaume per ser rebuts, a Palau, pel president català Artur Mas.

LA XIFRA

180
peticions
d'acreditacions de mitjans de comunicació ha rebut l'Ajuntament. Un centenar corresponen a periodistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia