Política

Guanyant Torrent denuncia la manca de cintura democràtica de l'alcalde

Total desacord amb la forma amb què s'han pegat els primers passos d'organització municipal

L'assemblea de la Plataforma Ciutadana Guanyant Torrent, celebrada divendres 26 de juny als locals del centre cultural Vora Sèquia d'aquesta localitat de l'Horta, s'ha manifestat de manera unànime amb la reprovació sobre la manera amb que l'alcalde d'aquesta ciutat perfila l'organització municipal.

Els assistents a aquesta assemblea, han comandat el regidor de la plataforma perquè manifeste la seua oposició a la forma i manera amb què Jesús Ros organitza la municipalitat torrentina, basant-se amb una presa inexistent i a la clàssica manera de fer capelletes i “apanyos” polítics.

Guanyant Torrent, es troba en total desacord amb aquest procediment on l'alcalde ha mostrat una manca de cintura democràtica “supina” quan ha decidit organitzar l'Ajuntament comptant únicament amb els regidors del seu partit i ningunejat la resta de formacions polítiques, a l'hora de constituir la Junta de Govern, que om pensa que ha de ser policroma.

També s'està en desacord amb la decisió relacionada amb els sous i els salaris que l'alcaldia pensa adjudicar a regidors i regidores, així com a la infraestructura dels grups municipals. Guanyant Torrent considera, que una rebaixa global d'un 30% sobre les xifres de l'anterior corporació “és un insult a la ciutadania que no disposa de mitjans suficients per a subsistir. No es pot consentir que encara hi haja persones que pretenguen viure de la política a costa de l'erari públic”.

Finalment, Guanyant Torrent anuncia que farà públiques les seues propostes organitzatives i decideix crear una comissió de seguiment i coordinació que li farà de suport al regidor que actualment configura una part de la Corporació Municipal.

Compromís també denuncia

Redacció

Des de Compromís per Torrent, també han manifestat greus desacords amb la manera d eplantejar el tema de sous i salaris municipals i proposen establir com a base el salari mitjà, que és el que és resultat de l'economia real, i, en la seua referència, establir uns salaris i unes assignacions que permeten que els polítics de l'Ajuntament puguen realitzar la seua faena amb dignitat però sense allunyar-se del nivell de vida de la ciutadania a la qual representen.

Així doncs, estableixen un límit màxim d'1,5 vegades el salari mitjà i, per simbolisme, li l'atorguen a l'Alcaldia, per ser la màxima autoritat a la ciutat. Això dóna un sou de 2.803€ bruts en 14 pagues. Estan proposant una reducció d'un 40% respecte a la despesa actual.

Consideren que tots els Grups Municipals han de tindre el seu portaveu alliberat per tal que puguen realitzar les tasques i el treball de representació que els pertoca i, en aquest sentit, estableixen un sou de 2.703€ bruts en 14 pagues, no massa allunyat del sou d'Alcaldia, ja que la corporació ha de partir del principi de tots junts i iguals.

Així mateix, també consideren que tots els Grups Municipals han de disposar d'un tècnic de suport de lliure designació, ja que és necessari el suport d'assessorament i de fiscalització de tots per igual.

Per a la resta de regidors i regidores de la corporació, consideren que la responsabilitat que tenen els ha de garantir poder accedir a una dedicació parcial, que concretem en la meitat de la dedicació completa, mig alliberament, per tal que d'aquesta manera no hi haja més que una diferència de 2 a 1 respecte al càrrec que més cobra i el que menys.

Finalment, proposen que en la pràctica tots els grups polítics tinguen una assignació igualitària per al seu funcionament de 500€ al mes, tot establint una variable d'1€ al mes per regidor per tal de no vulnerar la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona