Política

Espadaler: “La sortida de la via morta és la tossuderia en el diàleg”

El candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat defensa que el diàleg amb el govern espanyol no serà “impossible per sempre”

El secretari general d'UDC considera que la llista unitària d'Artur Mas té “des de fans del Varufakis” fins als del ‘business friendly' i que així no es pot fer un programa

“La sortida de la via morta és la tossuderia en el diàleg”. Si més no, així ho considera el candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, qui ha defensat que el seu partit és “la força més ben preparada per al diàleg” amb el govern espanyol.

Així, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el candidat d'Unió ha argumentat que l'única sortida a la situació a la qual estem és “des del diàleg i no des de la unilateralitat”. “Sempre hem dit -ha precisat- que aquestes eleccions han de servir per veure com donàvem continuïtat al procés. I des d'Unió creiem que cal fer-ho des del diàleg amb el govern espanyol, malgrat ara per ara sigui impossible”.

En aquesta línia, Espadaler ha admès que ara “el diàleg és impossible però no pensem que sigui impossible per sempre”. I per això, “ens reclamem com la força més ben preparada” per fer-ho factible. I és que, en la seva opinió, les altres opcions no són vàlides: “Uns, els socialistes, ho faran des de la subordinació; i d'altres, ja hi han renunciat, ja que no es pot anar a dialogar amb una DUI a la recàmera, l'altre no s'hi asseurà”. Per això, segons Espadaler, Unió aposta “pel catalanisme que no fa renuncies i que vol solucionar les coses parlant, no som frontistes”.

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha assegurat que tenen gran interès en parlar del programa electoral. I, en aquest sentit, ha explicat que no volen fer un programa que no puguin complir. “Tindrà elements de continuïtat, donat que nosaltres no hem canviat, qui ha canviat és Convergència abraçant-se a ERC. Ara tindrem oportunitat per remarcar elements que havien quedat més amagats com les polítiques socials o la lluita contra la pobresa i les desigualtats”, ha afirmat.

Respecte a la llista unitària ha dit que és “una candidatura tan plural i diversa que sembla impossible que puguin fer un programa”. I ha afegit: “La llista unitària té des de fans del Varufakis fins als del business friendly. Així, com es fa un programa electoral?”.

Finalment, preguntat per la renúncia de Josep Antoni Duran i Lleida a encapçalar la llista electoral, ha indicat que es tracta “d'un acte de generositat” que aprecia molt, i que demostra que els projectes “mai són projectes personals, sinó que són projectes col·lectius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control de la part palestina del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona