Política

Catalá adverteix que l'article 155 de la Constitució que permet suspendre l'autonomia “està plenament en vigor”

Recorda que està previst per a “casos extraordinaris quan hi hagi un incompliment de les obligacions per part de les comunitats autònomes”

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha advertit aquest dimecres que l'article 155 de la Constitució que permet suspendre l'autonomia d'un territori “està plenament en vigor i per tant és possible la seva utilització” i està previst “per a casos extraordinaris quan hi hagi un incompliment de les obligacions per part de les comunitats autònomes”. “Fins avui, després de 37 anys de vigència, no ha fet falta utilitzar-lo perquè no s'ha produït l'escenari d'un incompliment”, ha dit, i “si arribéssim a aquest escenari faria falta una majoria absoluta al Senat i hi ha un procediment”.

Catalá ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la Cadena Ser on ha afirmat que “no hi ha marge en absolut” pels plantejaments que estan fent les forces sobiranistes a Catalunya ni per al procés cap a la independència. “Tenim un model de convivència acordat entre tots i que ens ha donat una etapa d'estabilitat i desenvolupament” i “aquest escenari (la independència) és inviable i impossible”.

Segons Catalá, viure en un estat de dret i democràtic significa que hi tenen cabuda totes les opcions polítiques “sempre que sigui respectant les lleis”. “Tots estem sotmesos a la llei, els ciutadans i sobretot els governants, i davant d'un incompliment d'una llei com seria promoure un procés independentista”, ha dit.

El ministre ha recordat que un decret de convocatòria d'unes eleccions per elegir els diputats a un parlament autonòmic “està dins de la normalitat democràtica” i per tant no hi haurà “cap problema” si aquest decret de convocatòria s'ajusta al que diu l'ordenament jurídic. Per contra, ha dit, si hi hagués “algun problema d'il·legalitat” el govern espanyol el podria impugnar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes