Política

Rabell creu que la proposta del PP busca posar un “gendarme exprés per segellar la manca de llibertats”

Denuncia que els populars responen al clam social de més democràcia amb “lleis mordassa” i “més vigilància”

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, veu en la proposta del PP per reformar el TC l'objectiu del govern espanyol d'implantar “un gendarme exprés per segellar la manca de llibertats” i “les agressions als nostres drets”.

“La societat està demandant democràcia i llibertat, i des del poder ens responen amb lleis mordassa, amb més vigilància, més policia, més tribunals i més temptatives d'arrabassar les conquestes dels nostres pares”.

Durant un míting a Badalona, Rabell ha afirmat que el país que vol “posar dempeus” després del 27-S és “la Catalunya de la dignitat”, enfront d'un PP que pretén continuar oprimint la societat amb mesures com la reforma del TC o la llei mordassa.

El candidat ha apostat perquè Catalunya doni el primer pas per una “primavera democràtica” que espera esclati la pròxima tardor. I és que, segons ell, després del 27-S s'ha de “fer fora d'una punyetera vegada el govern del PP de Madrid” perquè només d'aquesta manera Catalunya podrà continuar avançant en la conquesta de drets i llibertats.

En la mateixa línia, el membre de la candidatura i dirigent de Podem, Albano Dante, ha assegurat que el PP te “fòbia” a què la gent parli. Dante s'ha referit a l'exalcalde de Badalona i cap de llista PP per al 27-S, Xavier Garcia Albiol, com a algú que va marxar de Badalona “com un home de la neteja” i ara es presenta a la resta de Catalunya “com un xerif”.

D'altra banda, Rabell ha reivindicat durant la seva intervenció l'orgull i la tradició de les classes populars en la conquesta de drets socials. El líder de Catalunya Sí que es Pot ha recordat que si avui es pot celebrar l'Onze de Setembre és perquè gent que no sabia parlar català i que no sabia quantes barres tenia la senyera va treballar per conquerir llibertats. Una classe treballadora, ha afegit, que ara també vol ser “capdavantera del procés democràtic del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona