Política

Ciutadans farà una auditoria a la Generalitat per “netejar la porqueria” de 30 anys de Convergència

El partit presenta el seu programa electoral a Barcelona

Rivera assegura que el seu partit és “la solució doble” per canviar els governs de Catalunya i d'Espanya

Ciutadans inclou en el seu programa la realització d'una auditoria general de gestió de la Generalitat de Catalunya, amb la intenció de “netejar tota la porqueria” dels trenta anys de govern de CiU amb els presidents Pujol i Mas.

Així ho ha indicat aquest diumenge el president de Ciutadans, Albert Rivera, durant la presentació del programa electoral d'aquesta formació, en un acte celebrat a Barcelona en el que també han intervingut la candidata a presidenta de la Generalitat de C's, Inés Arrimadas, i el secretari d'Acció Política, Antonio Espinosa.

Amb un format modern, vestits amb senzillesa però sense renunciar a un cert glamur, sense faristol, i amb fitxes a l'estil dels presentadors de televisió, els tres dirigents de Ciutadans han desgranat davant diversos centenars de seguidors els aspectes que, segons el seu parer, són més importants del programa electoral d'aquesta formació, format per unes 800 propostes.

Una de les quals han destacat és la realització d'una auditoria de l'administració catalana, si aconsegueixen arribar a formar part del govern, per “estirar la manta i netejar tota la porqueria, la que Mas i els seus porten trenta anys fent”, ha indicat Rivera.

“Anem a aixecar catifes”, ha reblat Arrimadas, que ha recordat el cas de la companyia aèria Spanair per ressaltar el fet que mentre se subvencionava a aquesta empresa “durant el tripartit i el govern de Convergència” amb 100 milions d'euros, s'ha deixat d'impulsar la investigació o abonar els llibres de text als escolars catalans.

Els dos dirigents han criticat que la candidatura de Junts pel Sí no presenti un programa electoral i sí una llista de vuit passos per aconseguir la independència de Catalunya, que Rivera ha considerat “preocupant” perquè apunta la possibilitat que es realitzin nous comicis en un any i mig.

Altres propostes prioritàries de Ciutadans són la gratuïtat dels llibres de text dels escolars de Catalunya, que suposaria una inversió de 65 milions d'euros, i el manteniment de la sanitat, l'educació i els serveis socials.

Rivera ha reclamat als seus, d'una altra banda, que el 27-S vagin a votar amb el “vot que serveixi”, menyspreant la fórmula del vot útil per estar vinculada al PP i al PSOE.

Segons el seu parer, el seu partit és “la solució doble” per canviar els governs de Catalunya i d'Espanya, i no ha descarta la possibilitat de “sumar” amb altres partits “per governar mirant al front, no a sota o cap enrere”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona

L’atemptat contra Fico va ser obra d’un “llop solitari” amb motivació política

Barcelona
Guerra a Europa

Zelenski visita Khàrkiv en plena ofensiva i diu que la situació està controlada

Barcelona
Política

El jutge del cas Tsunami denega a Marta Rovira declarar des de Suïssa

barcelona
política

Mas justifica l’arxivament de la causa a Estrasburg per un “malentès”

barcelona