Política

Rabell reconeix l'“èxit” de Via Lliure, però adverteix no hi ha “dreceres”

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot destaca que molta gent que s'ha mobilitzat per la independència, però creu que encara són més els que aposten pel “dret a decidir” i per un referèndum

El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, considera que la mobilització de la Via Lliure ha estat “un gran èxit” de mobilització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium. Segons ell, demostra que una part “importantíssima” dels catalans s'han fixat la independència com a objectiu, però ha advertit que “no hi ha dreceres” per arribar-hi.

“Per a nosaltres, això demostra que tenim un conflicte polític plantejat, que hi ha un anhel democràtic molt potent i que hi ha una part importantíssima de la societat catalana que ha situat en el seu horitzó la independència del país”, ha dit Rabell des del barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat.

Ara bé, creu que de la mateixa manera que “molta gent ha sortit al carrer, molta més és la gent que desitja donar una sortida democràtica a aquest carreró sense sortida”. Segons ell, aquestes són les persones que s'apleguen “al voltant del dret a decidir” i “que desitgen la convocatòria d'un referèndum per desencallar la situació”.

Rabell ha subratllat que “no hi ha aturador” a les aspiracions democràtiques de la societat catalana perquè “ja no les pot contenir ningú”. “Ja són un fet i estan canviant el curs de la història, però tampoc no hi ha drecera per construir una sortida democràtica que agrupi la majoria social” que faci “efectiu” el dret a decidir per “afirmar la sobirania nacional de Catalunya”, ha matisat.

L'exdirigent veïnal ha llançat un “missatge fraternal” als participants a la Via Lliure, amb la qual ha dit que comparteix “anhels”, i ha tornat a acusar Artur Mas d'haver “manipulat” la convocatòria per convertir-la en un acte electoral.

“Per primera vegada la Diada ha estat encaixada de manera artificiosa i maniobrera pel president de la Generalitat, fent un acte electoral. No em sembla un bon servei a la causa de Catalunya perquè ha incomodat molta gent compromesa amb la llibertat de Catalunya pel biaix electoralista que ha pres”, ha dit.

En aquest sentit ha avisat el president de la Generalitat, Artur Mas, que “potser es torna contra els promotors” haver actuat des de la presidència “com un candidat a la reelecció” i haver situat “el calendari electoral per al clímax dels seus interessos”. “Els manipuladors acaben trobant-se amb les conseqüències de la seva manipulació”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona