Política

Benilloba aprova l'exempció de l'impost de l'IBI a les famílies nombroses

El Ple també va triar el nou jutge de Pau de la localitat, Antonio Pascual Valor «Tonín» i va aprovar crear un registre d'acollida de refugiats

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Benilloba, celebrat aquest dimecres 16 de setembre, va aprovar per unanimitat l'elecció del nou jutge de Pau de la localitat, Antonio Pascual Valor «Tonín» i del seu suplent, Ramón Pérez Cortés «el Manco».

Els regidors també van aprovar per unanimitat la modificació de l'ordenança fiscal de l'IBI (Impost sobre Béns i Immobles) eximint del seu pagament a les famílies nombroses de Benilloba.

Una mesura que permetrà alleugerir les càrregues econòmiques de les famílies que tinguen tres o més fills menors de 21 anys (excepte si estudien, que s'amplia fins a 25 anys); o dos o més fills, si com a mínim un d'ells estiga incapacitat per a treballar, entres altres casos.

La sessió ordinària del Ple també va escollir els festius locals del pròxim any que seran el 4 d'abril, Sant Vicent i dia que es celebra l'Aurora a Benilloba i el 2 de setembre, conegut com el “divendres de danses a Benilloba”.

El sisé punt de l'ordre del dia va aprovar la dedicació parcial de l'alcaldessa, amb una retribució de 750 euros/nets (o 1032 bruts) que va ser aprovada amb els vots a favor dels regidors de Compromís, l'abstenció del PP i el vot en contra del PSOE.

A proposta del grup socialista, el Ple va aprovar per unanimitat la creació d'un registre d'acollida per a refugiats, adreçat a fer una llista d'aquelles persones que estiguen interessades en oferir llocs on poder acollir a les persones que arribaran al País Valencià amb la condició de refugiades.

Finalment, el Ple va aprovar dos convenis, un amb la Universitat d'Alacant, per tal de col·laborar en la realització d'activitats de caràcter cultural i formatiu i un segon, amb la Fundació Ecopilas, per a la recollida de piles i bateries a Benilloba, que tindrà dos punts localitzats, l'Ajuntament i el col·legi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona
nova caledònia

Quatre morts en les protestes contra l’ampliació del cens electoral a Nouméa

barcelona