Política

Empenta final per al sí, a Girona

El pavelló de Fontajau serà aquest vespre l'escenari del míting més multitudinari a la demarcació de la coalició Junts pel Sí

Diversos mitjans de comunicació internacionals han confirmat que seguiran l'esdeveniment

Els organitzadors fan una crida a la mobilització dels partidaris del sí

El pavelló de Fontajau de Girona serà l'escenari aquesta nit de l'acte més important i multitudinari de la coalició Junts pel Sí a la demarcació, amb l'objectiu d'encarar amb bona empenta les eleccions de diumenge vinent. El repte és omplir les prop de sis mil localitats que té el pavelló amb la pista ocupada. Es tracta d'un objectiu històric, ja que serà, si s'assoleix, el míting polític més gran que haurà viscut la ciutat les darreres dècades.

Entre els organitzadors la moral és alta i pensen que compliran el repte que s'han posat. Tot i això manifesten que són conscients de la dificultat, i fan una crida a la mobilització dels partidaris del sí a fi que assisteixin a l'esdeveniment. Tal com recorden, suposa quadruplicar la capacitat màxima de convocatòria de cada un dels dos partits –CiU i ERC– per a aquesta mena d'actes polítics. Per aquest motiu, estan abocant tots els esforços perquè el míting d'aquesta nit a Fontajau sigui un èxit. Entre d'altres accions han organitzat autobusos per assistir-hi. Des del territori ja se n'han noliejat més d'una vintena. Vindran de diversos punts de la demarcació, tant de les comarques del nord com de les del sud. Segons fonts de la candidatura, cada viatger pagarà cinc euros per poder anar i tornar amb l'autobús.

El coordinador de CDC a les comarques gironines, Joan Bagué, va destacar ahir que l'espai on se celebrarà l'esdeveniment és “perfecte” per assolir l'objectiu que s'han marcat: “És ampli, molt ben comunicat, preparat perquè s'hi trobin milers de persones, amb els serveis necessaris i amb una àmplia zona d'aparcament que facilitarà molt a tothom arribar-hi.”

Expectació mediàtica

Bagué i el president d'ERC a la demarcació, David Mascort, han destacat la importància que té que el míting sigui un èxit d'assistència, i apunten a la repercussió que tindrà. En aquest sentit, asseguren que l'èxit del míting ressonarà molt més enllà de les fronteres del país. Aporten proves, i expliquen que ahir ja hi havia més d'una desena de cadenes de televisió, algunes d'estrangeres, que havien confirmat la seva assistència a l'acte. Esperen que aquesta xifra s'incrementi al llarg del dia d'avui.

Un escenari central

Pel que fa a la logística de l'esdeveniment, el públic es distribuirà per tota la grada fixa i a bona part de la pista, ocupant les sis mil places disponibles. L'escenari serà al bell mig, envoltat dels assistents. La previsió és que els membres de la candidatura que faran parlaments estiguin tota l'estona a l'escenari.

Per facilitar el seguiment dels discursos s'ha previst muntar una gran pantalla perquè tothom pugui veure bé els oradors al llarg dels discursos, i un servei de traducció al llenguatge de signes.

Un dels fets més rellevants és el cartell de candidats que parlaran. Es tracta de les primeres espases de Junts pel Sí, tant en l'àmbit nacional com el gironí. Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras hi participaran activament. Pel que fa a la llista de la circumscripció de Girona, hi haurà Lluís Llach, Anna Caula, Carles Puigdemont, Roger Torrent i Natàlia Figueras. Es preveu que l'acte comenci a les 19.30 h i duri una hora i mitja.

LA XIFRA

178
actes
ha celebrat la coalició Junts pel Sí al llarg d'aquesta campanya, amb l'objectiu d'arribar a tota la demarcació

Campanya molt intensa i agraïda

Al llarg dels dies que ha durat la campanya electoral, els esforços de la candidatura de Junts pel Sí per arribar a tot arreu han estat molt grans, i han arribat a fer 178 actes. Han estat esdeveniment de tots els tipus i formats. S'han fet mítings amb centenars de persones, però també trobades amb entitats i grups de veïns. Hi ha hagut les tradicionals parades per repartir propaganda i explicar el projecte de la coalició sobiranista, i el full de ruta cap a la independència. S'han esmerçat esforços per explicar les conseqüències que tindrà la sobirania per als catalans en general, per a la gent gran, per als joves, per als treballadors... Segons han expressat diversos dels integrants de la llista, han trobat una acollida molt bona per part de tothom. Val la pena destacar els que ja tenien experiència en d'altres campanyes electorals. Alguns d'ells destaquen que, en comparació amb d'altres, en els mítings d'aquesta campanya hi han notat una major implicació ciutadana i més il·lusió que mai per construir un país nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia