Política

Mas: “Em confesso democràticament rebel davant de l'Estat per no deixar-nos posar les urnes”

“Les querelles del 9 de novembre estan superades pel 27 de setembre”, ha assegurat

“No admeto que siguem el govern de les retallades, som el govern que hem administrat les retallades imposades per Madrid”, remarca a la CUP

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que no va desobeir el TC i es confessa“democràticament rebel davant l'Estat per no deixar-nos posar les urnes” el 9 de novembre i que així ho dirà davant el jutge el pròxim 15 d'octubre, data en què el TSJC l'ha citat a declarar com a imputat per la querella presentada per la fiscalia general de l'Estat i Manos Limpias, entre d'altres, per la consulta celebrada l'any passat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha assegurat que “legalment” no va desobeir la resolució del Tribunal Constitucional, que ha recordat es referia al decret del 9 de novembre, firmat el 27 de setembre del 2014. I també ha recordat que llavors “vam substituir la consulta per un procés participatiu”, que també va ser suspès, però que en aquest cas per silenci administratiu després de preguntar “què havíem de suspendre, el vam tirar endavant”. A més, Mas ha qualificat el 9-N com “un gran acte de plantar-se davant l'Estat”.

Mas ha considerat que la querella de la fiscalia i la postura de l'Estat és una “situació ridícula” i ha apostat per canviar el marc jurídic. A més, ha sentenciat que “el 27-S va ser l'aval democràtic del 9-N”. “Les querelles del 9 de novembre estan superades pel 27 de setembre”, ha reiterat Mas, ressaltant que les eleccions és el referèndum que no es va celebrar i que ha deixat clar on som.

“Ni màrtir ni heroi”

Sobre la coincidència del dia que ha estat citat a declarar, el 15 d'octubre, amb els 75 anys de l'afusellament de Lluís Companys, Mas li ha tret importància a la coincidència i ha assegurat: “No tinc vocació de màrtir ni d'heroi”. I ha anunciat, que com fa cada any, també abans de ser president, el 15 d'octubre anirà a fer l'habitual homenatge a Companys abans d'anar al TSJC a declarar sobre el 9-N.

Missatge a la CUP sobre les retallades

Mas s'ha crispat parlant sobre l'argument esgrimit per la CUP per rebutjar la seva investidura quan se li diu que és el govern de les retallades. “No admeto que siguem el govern de les retallades, som el govern que hem administrat les retallades imposades per Madrid i ho hem fet de la millor manera possible”, ha remarcat, tot afegint que cada any han “desobeït” l'objectiu de dèficit imposat pel govern espanyol.

Mas ha valorat la importància dels diputats aconseguits per la CUP per tirar endavant el full de ruta i ha destacat la importància de les negociacions que s'han començat a obrir aquesta setmana. Però també ha remarcat que en les converses ha de quedar clar que la coalició de Junts pel Sí ha obtingut el suport d'1.600.000 persones davant les més de 300.000 que han votat la CUP. I també ha deixat clar que Junts pel Sí es va presentar a les eleccions deixant clar que el seu candidat a la presidència a la Generalitat era Artur Mas i que, per tant, això ara n ha de sorprendre.

Amb tot, també ha deixat clar que l'important ara és entendre's per aconseguir tirar endavant el full de ruta. “Ha de sortir bé perquè ens hi juguem molt”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia