Política

Guanyant Torrent votà contra de l'aprovació del Compte General de 2014

La plataforma ciutadana considera que hi ha partides fosques i una evident manca de previsió de l'anterior equip de govern del PP

Davant la realitat que plantegen els números presentats davant d'una sessió extraordinària per aprovar els comptes de 2014, aquesta plataforma ciutadana ha decidit mantenir el seu vot en contra, en considerar que fins i tot hi ha factures no aprovades per Intervenció i que no disposaven de la corresponen partida pressupostària que les sustentara.

La plataforma ciutadana, no està d'acord amb el destí de la despesa ni amb la diferència trobada entre ingressos i despesa, cosa que evidencia la manca de previsió realitzada i posa de manifest la gestió entortillada de l'anterior equip de govern presidit per Empar Folgado.

El vot en contra es recolza en nou raons que basculen entre temes de caràcter econòmic i contable i d'altres que ratllen el procediment i el bon fer polític relatiu al suport al valencià, idioma en què es demana que siguen tractats els propers pressupostos generals de l'ajuntament de Torrent.

Per a Guanyant Torrent, els comptes posats a consideració del plenari municipal i votats en contra en aquesta ocasió, evidencien la manca de previsió i un desfase de més de 70 milions d'euros entre allò pressupostat i la realitat del moment. Però a més, preocupa Guanyant Torrent, la situació existent respecte dels ingressos procedents d'altres administracions que, durant el 2014 van suposar 19 milions menys que en anteriors exercicis.

Guanyant Torrent no pot soslaiar l'informe de disconformitat per valor de més de milió i mig d'euros que té a veure amb factures gens clares. D'igual manera es pensa que, l'increment de passiu de Nous Espais demana el canvi de política i la gestió d'aquesta empresa pública capaç de passar per aquest concepte, d'1,8 milions d'euros a 3,4 milions en tan sols un exercici.

Per si tot això fos poc, la Tresoreria presenta un balanç més que preocupant en aquest exercici, ja que passa d'un romanent de 6.121.487 euros durant el 2013, a un altre d'1.933.710 euros en el 2014, el que demostra que l'anterior equip de govern va mostrar la seua incapacitat per a generar els ingressos necessaris.

Finalment, la votació contrària als comptes presentats té una fonamentació lingüística emparada en el Reglament de Normalització Lingüística vigent. Guanyant Torrent denuncia que la pràctica totalitat del Compte General de 2014 està en castellà, a excepció feta dels comptes de Retosa i Nous Espais, que sí que compleixen amb la legalitat lingüística aprovada pel consistori.

En aquest sentit demana a la nova corporació emanada de les eleccions generals del 25 de maig de 2015, que els propers coptes generals complisquen amb aquest reglament lingüístic que ha de primar la llengua minoritzada del poble valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia