Política

POLÍTICA

El fiscal manté que la família Pujol va blanquejar diners de manera conjunta

El fiscal anticorrupció Fernando Bermejo afirma que la família Pujol Ferrusola ha actuat “durant dècades de manera conjunta i sota la direcció i gestió de l'imputat Jordi Pujol Ferrusola per desenvolupar nombrosos negocis econòmics, així com diferents actuacions dirigides a aconseguir el blanqueig de capitals”.

Aquesta gestió conjunta de la fortuna dels Pujol, la qual l'expresident de la Generalitat va confessar que el seu pare Florenci havia deixat a la seva dona i als seus set fills a Andorra, és per al fiscal “una causa connexa” i, per “economia processal”, demana a la jutgessa de Barcelona que investiga l'herència de la família Pujol que “s'inhibeixi” i derivi el cas al magistrat José de la Mata, de l'Audiencia Nacional, a Madrid, que investiga la fortuna del primogènit dels Pujol des del 2012. El fiscal va anunciar aquesta petició divendres passat i ahir en va difondre els arguments.

La titular del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona va obrir el cas de suposat blanqueig de capitals contra Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i tres dels seus fills –Marta, Pere i Mireia– després de declarar aquests diners a Hisenda, l'estiu del 2014. És a dir, després del cas de Madrid, i, en principi, té preferència el primer jutjat que coneix uns fets suposadament il·lícits. Segons fonts judicials, la jutgessa de Barcelona està disposada a entregar la causa al seu col·lega de Madrid i s'espera que faci una resolució aviat. La defensa dels Pujol, exercida pel despatx de Cristóbal Martell, s'hi oposarà i l'acumulació del procés a Madrid es podria endarrerir.

En l'escrit, el fiscal recorda que, segons les declaracions dels imputats, Jordi Pujol Ferrusola va gestionar els 3 milions d'euros deixats per l'avi Florenci l'any 1990 i que en deu anys els va multiplicar a 8 milions amb inversions financeres. També va entregar a cada germà 360.000 euros l'any 2000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona