Política

Rull acusa la justícia de voler abatre CDC per ser una “peça clau” del procés

El dirigent convergent es queixa que la justícia faci un “espectacle públic” amb l'escorcoll a la seu del partit

Assegura que les donacions han estat “legals, auditades, públiques i transparents”

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha acusat la justícia de “voler abatre” Convergència per ser “una peça clau pel procés d'assoliment de l'estat propi”.

Aquesta ha estat la primera reacció oficial del partit en roda de premsa després que la Guàrdia Civil hagi detingut aquest dimecres al matí el tresorer de CDC i de la fundació CatDem, Andreu Viloca, en el marc de la tercera fase de l'operació Petrum. En l'operatiu els agents també han iniciat un escorcoll a la seu de la formació sobiranista.

Rull ha considerat “inadmissible que davant l'actuació de la justícia hi hagi algú que pretengui posar més èmfasi en l'espectacle públic que en la determinació de la veritat”. En aquest sentit, ha assegurat que des del partit “estan sempre a disposició de la justícia quan té com objectiu donar a conèixer la veritat”, però “no quan l'objectiu és generar un espectacle públic”. S'ha queixat que això ja va passar fa mes d'un mes i és el que ha tornat a passar aquest dimecres.

“Avui hem de denunciar que mitjans de comunicació coneixien abans l'escorcoll i la detenció del tresorer que la mateixa CDC, i això vol dir que hi ha alguna cosa que no funciona”.

“Això no és acceptable en cap sistema democràtic. No és un problema per CDC ni per Catalunya, sinó que és un problema greu per l'estat de dret en el conjunt de l'estat espanyol”, ha denunciat.

Rull ha apuntat que no és casual que l'operació es faci una altra vegada en un dia assenyalat, quan el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, signava el decret de constitució del Parlament.

“CDC és una de les peces claus del procés d'assoliment de l'estat propi i algú vol abatre aquesta peça clau. No és casual que hi hagi una actuació d'aquestes característiques molt clara i rotunda cap a CDC”, ha sentenciat.

Per aquest motiu, ha advertit que s'equivoca qui “creu que amb aquesta actuació aturaran” la seva voluntat de “culminar aquest procés democràtic cap a la llibertat. La nostra determinació política i democràtica de complir el mandat de les urnes és inalterable”.

En qualsevol cas, el dirigent convergent ha asseverat que les donacions han estat “legals, auditades, públiques i transparents” i els contractes, “impecables”.

“Estem al costat de la justícia per donar tota la informació que sigui pertinent. Totes les dades d'aportacions que s'han fet a CDC i a la Fundació Catdem són transparents i comunicades als òrgans corresponents. Per part de CDC hi ha convicció de legalitat de tot allò que hem estat fent en les donacions”, ha afirmat.

També ha defensat que els contractes, que “teòricament haurien de ser la base d'una actuació irregular, són “impecables” i amb totes les garanties dels que es fan amb els ajuntaments i d'Infraestructures de Catalunya. Segon ell, “estan sotmesos a tots els requisits de legalitat d'auditoria”.

Sobre el dispositiu policial, Rull ha explicat que s'ha revisat planta per planta a la seu de CDC “per determinar què es feia en cadascuna d'elles” i s'ha escorcollat la tercera on hi ha l'administració del partit. Ha afegit que els treballadors de CDC han abandonat la seu nacional excepte dues persones d'administració, a les quals se'ls ha requerit que es quedin durant l'escorcoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona