Política

Demarcació de Girona

DL i ERC també empaten al Senat, per molt pocs vots

Joan Bagué torna a ser el candidat més votat, seguit del republicà Jordi Martí

Clàudia Massó (DL) i Joaquim Ayats (ERC) completen la representació a la cambra alta

Democràcia i Llibertat (DL) no va poder repetir ahir els tres senadors aconseguits per CiU el 2011, ja que després d'una dura pugna al llarg de tota la nit, el candidat republicà Joaquim Ayats va aconseguir l'escó que durant moltes hores va estar virtualment en possessió de Pere Saló (DL). Per tant, en el moment de tancar aquesta edició, amb gairebé un 98% de vots escrutats, DL i ERC estaven empatats a dos senadors.

Joan Bagué (DL) es va mantenir com el candidat més votat de la demarcació, que aquesta vegada anirà a la cambra alta acompanyat d'una sola companya de candidatura, Clàudia Massó.

La gran diferència respecte al 2011 és que aquesta vegada s'han introduït en la segona i en la quarta posició Jordi Martí i Joaquim Ayats, d'ERC, que en els anteriors comicis va obtenir els seus pitjors resultats dels últims anys, però que aquesta vegada ha obtingut l'escó que ara fa 4 anys va guanyar la coalició d'esquerres PSC-ICV-EUA, ocupat per Rafel Bruguera.

Aquesta vegada, els candidats del PSC han quedat molt per darrere de les dues formacions sobiranistes i apareixen intercalats en el rànquing amb els d'En Comú Podem: la seva candidata Deborah Coll està situada per davant de la socialista més votada, Cristina López. Tot seguit apareixen en el rànquing els candidats del PP –que en les últimes eleccions va quedar com a tercera força i ara passa a ser la cinquena– i, a continuació, els de Ciutadans, partit que s'estrenava en aquesta contesa a la demarcació de Girona i que no ha repetit l'èxit de les últimes municipals.

Pere Maluquer, que en les eleccions del 2011 va ser, com a candidat de CiU, el segon senador més votat de la demarcació, amb 102.421 vots, ahir va aconseguir només uns 5.200 vots com a candidat d'Unió, i tot i així va ser el més votat del seu partit, competint en la mateixa franja amb el Partit Animalista contra el Maltractament Animal. Els candidats menys votats van ser els d'Unión, Progreso y Democracia (UPyD), per darrera de Recortes Cero i el Partit Comunista del Poble Català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona