Política

El PP torna a ser el partit més votat a Banyeres de Mariola

Malgrat la victòria, el PP perd el 20,48% dels vots respecte a les Generals de 2011

El Partit Popular ha tornat a ser la força política més votada a Banyeres de Mariola en les Eleccions Generals 2015 en aconseguir un total de 1.714 sufragis, xifra que representa el 36,48 % dels vots emesos. En segona posició se situa la coalició Compromís-Podem “És el moment” amb 1.012 vots, el 21,54%; la tercera posició la ocupa el PSOE amb 960 sufragis que signifiquen el 20,43 % dels vots; el quart partit més votat ha estat Ciudadanos, amb 702 vots, el 14,94 % i, finalment, Unitat Popular- Esquerra Unida ha estat el cinqué partit polític més votat en haver aconseguit 118 vots, és a dir, el 2,51 % dels sufragis emesos. A continuació els seguixen diferents partits que han aconseguit uns resultats mínins dins de l'anomenat vot residual. La participació ha aplegat al 83,49 %, sent una de les més elevades de tot el territori nacional.

A la vista de la decisió dels votants banyerencs per contribuir a la formació del nou Congrés dels Diputats, el Partit Popular seguix sent la força política més votada a Banyeres de Mariola però amb notables diferències respecte a anteriors conteses electorals. Així les coses, els populars es refan en el nombre de vots respecte a les eleccions autonòmiques d'enguany quan van aconseguir el 32,01% dels sufragis, caient en un 20,48% en el percentatge dels vots respecte a les eleccions generals de 2011, quan el PP va aconseguir 2.573 vots que van representar el 56,96 % dels vots emesos.

La coalició Compromís-Podem “És el moment” ha irromput a Banyeres de Mariola amb el mateix èxit aconseguit a la resta del País Valencià —que afavorirà la formació de grup parlamentari propi— ja que els permet consolidar-se com la segona força política més votada amb un total de 1.012 vots que signifiquen el 21,54% dels sufragis emesos per a les eleccions estatals.

No obstant això, i si es comparen les xifres obtingudes per la coalició amb les dades de les últimes eleccions autonòmiques en les que Compromís i Podem concorrien per separat, ara s'aprecia una davallada apreciable quant a l'obtenció de vots ja que en aquell moment Compromís va obtenir el 24,01 % dels vots i Podem el 6,25 %. Ambdues xifres hagueren representat el 30,21 % dels vots a Banyeres si els dos partits hagueren concorregut coaligats a les autonòmiques.

Fruit d'eixa possible vacil·lació en el vot obtingut per part del Partit Popular i Compromís-Podem “És el moment”, dos dels partits que s'han beneficiat en part d'aquesta circumstància han estat el PSOE i Ciudadanos. El PSOE, en grau mínim, però així i tot aconsegueix 960 vots front els 844 de les eleccions autonòmiques. Una lleugera remuntada, però ascensió al cap i a la fi.

Per últim, el partit que aconseguix uns dels millors resultats és Ciudadanos amb 702 vots, que representen el 14,94% dels sufragis emesos. Ja se sap que el partit taronja partia de zero en unes eleccions generals i l'única referència directa per establir comparacions eren els 377 vots aconseguits en les eleccions locals i els 489 de les autonòmiques. La xifra obtinguda en les Generals es convertix també en punt de partida per al seu seguiment en futures conteses estatals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona