Política

L'Anàlisi

Un advocat discret i dialogant

Germà Gordó deixa dues presons noves i convenis amb tots els col·lectius de la judicatura

El seu nomenament com a conseller de Justícia, el desembre de 2012, va ser una sorpresa, i al revisar la seva feina feta, la majoria de col·lectius de la judicatura n'està satisfeta. Germà Gordó (La Pobla de Segur, 1963), és advocat i un home de partit. De Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i, fins a la X legislatura, havia ocupat càrrecs entre bambolines, al partit i a diferents secretaries generals. La darrera, el 2010 de secretari del Govern de la Generalitat. Germà Gordó, com el president Mas, fa ara un pas al costat en favor del partit, asseguren qui el coneixen, que alhora el defineixen com a sobiranista, pràctic i discret.

El seu posat seriós i la seva espigada alçada l'han allunyat dels mitjans de comunicació, als quals ha concedit molt poques entrevistes i rodes de premsa. Tanmateix, cap representat de les associacions i col·legis de procuradors, advocats, jutges i fiscals no s'ha queixat mai de la seva falta de diàleg. Gordó, afable en les distancies curtes, ha rebut a tothom que li ho ha demanat.

La gestió feta, en aquests anys de vaques magres, no ha estat menor, i ha complert plans establerts, tot i que amb certs retards per la manca pressupostària. Ha oberts dues presons: la presó de Figueres, el 2014, i la de Mas d'Enric a el Catllar. També va aprovar projectes innovadors i arriscats del veterà equip de Serveis Penitenciaris, com Cercles, són parelles d'acompanyament a condemnats per abusos sexuals per al seu retorn a la societat.

En l'àmbit de l'Administració de Justícia, amb jutjats col·lapsats, i amb un govern del PP obsessionat a canviar lleis sense aportar-hi recursos, i una planta judicial i fiscal que depèn de l'Esta espanyol, s'ha agafat el toro per les banyes. Fitxar la jutgessa Maria Josep Feliu com a secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia va ser un encert. Va apostar per implantar sis oficines judicials en partits judicials desbordats com ara el Vendrell i Cornellà de Llobregat. Feliu, amb la confiança de Gordó, ha fet pencar als seus companys i justificar si necessitaven un reforç al jutjat. També s'ha completat el Codi Civil amb el llibre sisè, i s'ha impulsat la mediació.

La bona entesa que Gordó ha tingut a Madrid, especialment amb el darrer ministre de Justícia, ha costat d'entendre als més sobiranistes, i allà ara també se'l miraven amb recel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona