Política

Baiget: “L'Impuls és un actiu per a Sant Vicenç”

El conseller inaugura un espai que vol plantar cara a l'atur del municipi

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va assegurar ahir que iniciatives com les del nou Espai Impuls de Sant Vicenç de Castellet són la llavor per combatre l'atur.

“Els que avui començaran en aquest centre són els que demà es poden convertir en empreses que poden generar ocupació, i això és el que necessitem.” El conseller va fer aquestes declaracions en el transcurs de la inauguració d'un nou espai que aglutinarà totes les propostes i entitats que puguin ser motor econòmic per a un municipi que actualment té una taxa d'atur del 21%, segons va detallar Dani Mauriz, regidor de Promoció Econòmica.

L'Espai Impuls, que s'ha ubicat a l'antiga seu del fallit Consorci d'Iniciatives del Bages Sud, incorporarà en un mateix edifici un centre de coworking “a uns preus assequibles” –va assegurar l'alcalde, Joan Torres–, els serveis de promoció econòmica i d'ocupació municipal, el club de la feina i espais gestionats per la Unió de Botiguers i per l'acabada de crear Junta d'Empresaris.

L'objectiu, segons va explicar l'alcalde Torres, és que “totes les sinergies que hi ha al voltant de l'empresa, del comerç, de l'emprenedoria i de l'ocupació es posin en un sol espai perquè creïn xarxa i es donin oportunitats les unes a les altres; la idea és que tothom que pugui promoure l'ocupació a Sant Vicenç de Castellet comparteixi un mateix espai”.

En paraules del conseller Baiget, aquest aglutinament representa “un bon actiu per al municipi i per a la comarca”.

L'Espai Impuls SVC s'ha concebut com a punt de trobada i intercanvi de coneixement per a professionals i emprenedors que el vulguin utilitzar per desenvolupar-hi els seus projectes. La zona de coworking estarà oberta als professionals que vulguin complementar-se amb altres perfils professionals.

L'edifici tindrà zones per a reunions, i està previst que s'hi programin sessions de formació. El consistori també posa les instal·lacions a disposició de les empreses de Sant Vicenç perquè puguin fer-hi reunions particulars.

La reforma de l'edifici ha tingut un pressupost de 50.000 euros, que s'ha finançat amb recursos propis, segons va explicar el regidor Mauriz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona