Política

campanya electoral 26-J

Rajoy reivindica la “moderació” del PP i alerta contra l'“alternativa extremista”

El líder popular fa una crida a la participar en el 26-J en el primer vídeo de precampanya del partit

El president del govern espanyol en funcions avisa que el país es troba en la cruïlla entre afermar la “recuperació” o “lliscar” cap a la “incertesa”,“inestabilitat” i “inseguretat”

El president del PP i del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha obert aquest dilluns la precampanya electoral del de la seva formació per al 26-J amb un vídeo on fa una crida a l'“Espanya moderada” per evitar “l'alternativa extremista” que, segons ell, seria el “dissolvent” de la “unitat” d'Espanya la “democràcia constitucional” i el “progrés econòmic”.

El PP va difondre al principi de la precampanya de les eleccions del 20 de desembre un vídeo protagonitzat per líder popular, Hablando en serio: Mariano Rajoy , on l'aleshores encara president electe resumia les fites de la legislatura i presentava els seus objectius de cara a un eventual següent mandat. A l'espot, rodat a la Moncloa en format de falsa entrevista, Rajoy es mostrava distès, proper i al mateix temps institucional.

Aquest dilluns, un cop acabada la legislatura més curta després del franquisme, els populars han llançat la seqüela d'aquell vídeo: Mariano Rajoy: Ahora más que nunca, España en Serio . El popular torna a parlar des del mateix escenari, però aquesta vegada amb un posat greu, estàtic, amb dos únics plans –frontal, mirant a càmera, i de perfil– i una lluminositat més baixa.

Per començar, admet que la repetició de les eleccions “pot cansar a molta gent”, però fa una crida a la participació per continuar “cultivant” la “nostra democràcia”, que defineix com a un “èxit col·lectiu” malgrat les seves “imperfeccions”.

El popular adverteix que l'Estat es troba ara davant una “nova cruïlla”, entre l'“oportunitat d'afermar la recuperació, potenciar el nostre creixement i consolidar la creació d'ocupació a Espanya” o bé “lliscar pel camí de la incertesa, la inestabilitat i la inseguretat”.

Segons ell, el PP és l'aposta per la “concòrdia” i l'“esperança de l'Espanya moderada”. Per contra, alerta d'una “alternativa extremista” que emergeix com a “dissolvent de tot el bo que tenim: la nostra unitat, la nostra democràcia constitucional i el nostre progrés econòmic”.

Rajoy subratlla que el 26 de juny els ciutadans tindran “l'oportunitat de prendre la millor decisió sobre el futur” del país i avisa que “ara més que mai es tracta de prendre una decisió seriosa, pel bé de tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona