Política

CDC es presentarà en solitari el 26-J

La llista de Convergència lluirà només les seves sigles després del fracàs de les negociacions amb Demòcrates i Reagrupament

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es presentarà a les eleccions generals del 26 de juny en solitari i amb les seves pròpies sigles després que hagin fracassat les converses tant amb Demòcrates de Catalunya com amb Reagrupament, les dues formacions que van concórrer en coalició amb els convergents el 20 de desembre.

Fonts coneixedores de les negociacions han explicat a Efe que Convergència vol presentar-se únicament amb les seves sigles, sense que apareguin al costat de les d'altres formacions en les paperetes electorals del 26-J.

CDC va concórrer a les eleccions del 20 de desembre amb la marca de Democràcia i Llibertat amb Francesc Homs com a cap de llista i en coalició amb Demòcrates de Catalunya i Reagrupament.

Després que en una enquesta interna la majoria de la militància s'ha pronunciat a favor de mantenir el nom de Convergència en el procés de refundació del partit, la direcció convergent ha decidit aparcar la denominació de Democràcia i Llibertat i recuperar les seves pròpies sigles.

Demòcrates ja va descartar la setmana passada sumar-se a una coalició amb CDC si es resistia a mantenir les seves sigles; Reagrupament, en canvi, sí que es va mostrar obert a anar de la mà dels convergents el 26-J.

En la seva assemblea nacional celebrada dissabte passat, Reagrupament, formació que presideix Ignasi Planas, es va mostrar disposat a concórrer en coalició amb CDC, sempre que els convergents oferissin algun gest de complicitat programàtic, com no tancar la porta a una via unilateral cap a la independència si l'Estat bloqueja tot acord.

Però les converses dels últims dies no han donat frutis, ja que Convergència s'ha resistit a elevar les sigles i el logotip de Reagrupament al mateix nivell que CDC.

A Convergència estaven disposats a incorporar dos noms de Reagrupament en les seves llistes, un oferiment que no ha estat suficient per tancar un acord.

D'aquesta manera, les eleccions del 26-J seran, probablement, les últimes eleccions en les quals CDC es presentarà amb les seves sigles actuals, abans de la seva refundació, prevista al congrés que se celebrarà al juliol, i les primeres en solitari en molts anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona