Política

Inversions i consensos

Un element destacadíssim d'aquest inici de mandat és el pressupost per al 2016, que, tot i aprovar-se més tard, retorna les inversions i creix i se situa en 13.448.798 euros, tres milions més que el 2015. Un tema important és l'activació del Museu Terracota. El grau de compliment, per una banda, lligat a la seva ambició, no deixa de ser un aspecte positiu important d'aquests dos anys, que ens portaran a l'equador del mandat. El gros del pla plurianual ha de ser la reactivació del pla de barris, que havia quedat frenada per l'anunci de la Generalitat de Catalunya que la falta de liquiditat no li permetia afrontar-ho. Ara l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha demanat una pròrroga de quatre anys i la inversió es reparteix entre els quatre exercicis del mandat, a raó d'uns 1,1 milions d'euros a l'any.


El 12 de juny del 2015 els caps de llista d'ERC, la CUP i ICV-EUiA van escenificar davant del Teatre Mundial la signatura de l'acord de govern que va fer que Lluís Sais (ERC) fos alcalde de la Bisbal per quatre anys. Cap dels dos socis d'ERC va dubtar que Sais havia de ser l'alcalde, pel fet de ser la llista més votada. En aquell moment la línia de treball del govern era l'esforç consensuat, en el sentit que havia de ser una responsabilitat compartida. I una de les primeres voluntats consensuades pels tres grups és la necessitat de buscar una alternativa a la biblioteca comarcal, encallada, perquè sembla que la resolució d'execució de sentència pot anar per llarg, i treballar junts. Ara l'advertiment de la CUP farà que s'hagin de revisar algunes coses. Res dramàtic, però sí per tenir en compte, per part de tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona