Política

eleccions 26-J

Girauta veu una “atrocitat impròpia” que Homs justifiqui actituds intolerants

El candidat de C's denuncia que “es rebentin” els actes dels partits durant la campanya

El candidat de Ciutadans per Barcelona al 26-J, Juan Carlos Girauta, ha qualificat aquest dilluns d'“atrocitat impròpia” del convergent Francesc Homs o de qualsevol “persona civilitzada” que es puguin justificar actes “intolerants” en els mítings dels partits durant la campanya.

El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, va responsabilitzar ahir el PP de “provocar” un “malestar real” a Catalunya a través de decisions “ignominioses, insensibles i injustificables” que han fet “mal”, a l'hora que va ressaltar el pacifisme del moviment sobiranista.

Homs va respondre així a les paraules de Fernández Díaz, que va denunciar que a Catalunya “s'incita a l'odi” contra el PP i es “demonitza” aquesta formació, cosa que pot acabar derivant en “violència”, en referència al succeït a Vic (Osona), quan un grup de persones va increpar la dirigent popular Alícia Sánchez-Camacho.

En declaracions als mitjans durant la seva visita al centre científic Sincrotró Alba a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), el candidat de C's ha assenyalat que és “una atrocitat impròpia d'Homs” o d'una “persona civilitzada i educada” afirmacions d'aquest estil: “Que s'ho pensi dues vegades”, li ha exigit.

Girauta ha denunciat que “es rebentin” els actes dels partits durant la campanya i “es justifiquin actituds com aquestes” i, en aquest sentit, ha advertit que en el “moment en què es comenci a entendre als intolerants, anirem per un camí molt perillós”.

Davant el debat a quatre d'aquesta nit –Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera–, Girauta ha expressat la seva confiança en què el transcurs del mateix “quedi clar per a tothom”, que hi ha dos partits que “han bloquejat” la formació de govern, PP i Podem, mentre que els altres dos, PSOE i Ciutadans, “han intentat construir”.

“Hi ha una diferència substancial entre els partits que han negociat, han cedit i han consensuat per intentar formar un govern –PSOE i Ciutadans– i dos partits més, un el PP, que “només ha bloquejat sense fer res” mentre que Podem ha fet “petites performances”. “Són actituds oposades”, ha afegit el candidat de Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia