Política

POLÍTICA

Rajoy alerta que pactar amb “radicals” porta patiment i posa d'exemple la CUP

El candidat del PP adverteix que “la unitat d'Espanya i la igualtat dels espanyols no es toca”

Assegura que “la unitat d'Espanya i la sobirania nacional no es toca i la igualtat dels espanyols” tampoc.

El candidat del PP i president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha avisat aquest diumenge que “qui pacta amb radicals els acaba sofrint. El problema però és que els pateixen els ciutadans com a Catalunya es pateix l'acord amb la CUP que ha impossibilitat que la Generalitat tingui uns pressupostos per atendre les necessitats de la gent”. Aquest ha estat un dels missatges de Rajoy en el seu primer acte electoral a Catalunya en aquesta campanya a la Llotja de Lleida. Així mateix, ha assegurat que “la unitat d'Espanya i la sobirania nacional no es toca i la igualtat dels espanyols” tampoc.

Rajoy ha alertat que “no són uns comicis que confronta el centre dreta amb el centre esquerra, sinó que està molt en joc. Està en joc seguir amb la recuperació i el creixement econòmic que va començar l'any 2014 i seguir creant llocs de treball”, així com “la sobirania nacional perquè hi ha qui vol fer un referèndum traient als espanyols la possibilitat de decidir el que volen que sigui el seu país, Espanya. Sobre Espanya opinem tots i no només una part”, ha afegit.

No han estat moltes les referències de Rajoy al procés ni a la independència ni a la situació política catalana. A més de dir que estava en joc la sobirania nacional, ha apuntat, entre els aplaudiments del públic, que “la unitat d'Espanya i la sobirania nacional no es toca i que la igualtat dels espanyols” tampoc.

Per altra banda, ha considerat que “no seria bo per Espanya traslladar al govern espanyol els espectacles que es veuen a algunes institucions públiques de tradició, solera i molta importància per les competències que tenen”. Ha posat com a centre de les seves crítiques els ajuntaments de Madrid i de Barcelona. “A Madrid, un ajuntament de Podem amb el suport del PSOE ha paralitzat tres llargs projectes que podien suposar una gran riquesa per la ciutat”. També ha manifestat que a Barcelona per “purs prejudicis ideològics hi ha qui va decidir que no es poden construir més hotels fins que ho digui ella, tot i el mal que fa al turisme de Barcelona i la pèrdua de llocs de treball”.

En aquest context, Rajoy ha avisat que “qui pacta amb radicals els acaba sofrint. El problema però és que els pateixen els ciutadans com a Catalunya es pateix l'acord amb la CUP que ha impossibilitat que la Generalitat tingui uns pressupostos per atendre les necessitats de la gent”.

Concentrar el vot moderat

Rajoy s'ha mostrat convençut que l'Espanya moderada guanyarà als radicals i extremistes i ha demanat concentrar el vot moderat en el seu partit. De fet, ha assenyalat que el sistema electoral prima la concentració de vot i castiga la seva divisió, i ha recordat què va passar a Lleida, on la disputa entre PP i Ciutadans per un escó va fer que se l'emportés el PSC. “La divisió és el pitjor que li pot passar a l'Espanya moderada” i “concentrar el vot moderat al PP és el més intel·ligent, eficaç i ens permetrà governar”, ha indicat.

El diputat per Lleida

En aquest context, José Ignacio Llorens, cap de llista per Lleida del PPC, ha fet èmfasi en què van faltar molts pocs vots per aconseguir aquest diputat per Lleida. “Aquest escó és molt important per Rajoy perquè sigui president del govern i perquè Lleida tingui un diputat de govern”, ha manifestat Llorens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bondy, perifèria parisenca mestissa

Bondy (França)
Cristina Ribas
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Gregori (ERC)

“Allarguem la mà a l’equip de govern per donar vida al poble”

Sant Gregori
Nerea García Guerrero
Cap de l’oposició a Badia del Vallès (Totes fem Badia)

“Les polítiques del PSC a Badia són molt continuistes”

Badia del Vallès
POLÍTICA

Denúncia de Junts per compres irregulars a la policia de Pineda

PINEDA DE MAR
Guerra a Europa

La UE aprova el primer lliurament a Ucraïna de fons originats pels actius russos

Barcelona
guerra a gaza

Calculen que uns 21.000 nens estan desapareguts a la Franja

barcelona
Estat espanyol

El jutge del cas Koldo rebutja cedir la investigació a la fiscalia europea

Barcelona
GIRONA

Salellas convoca una junta local de Segurerat pel tiroteig a Font de la Pólvora

GIRONA
Guerra a Europa

Moscou responsabilitza Washington de l’atac mortal a Sebastòpol

Barcelona