Política

Eleccions 26-J

Rufián crida a la participació: “Hi ha partits que es perden per incompareixença”

El cap de files dels republicans ha votat a primera hora a Sabadell, on ha assegurat que a Catalunya “se la defensa a tot arreu”

El cap de llista d'ERC a les eleccions al Congrés d'aquest 26-J, Gabriel Rufián, ja ha dipositat el seu vot a l'urna del Congrés i del Senat. En declaracions als mitjans el candidat republicà ha fet una crida a la participació perquè “hi ha partits que es perden per incompareixença”, ha recordat fent un símil esportiu. “S'ha de jugar a tot i s'ha guanyar sempre”, ha suggerit.

Rufián ha agraït “l'honor” de representar ERC, “un partit que porta 85 anys esperant aquest moment”: “A Catalunya se la defensa a tot arreu i a tota hora, dies com avui és tot el que tenim alguns de nosaltres, i hem de demostrar com som de forts”. Després de votar, Rufián ha bromejat somrient amb els responsables de la Mesa i la premsa amb un “fins d'aquí a sis mesos”. “Era una broma, estem convençuts que no, la gran coalició is coming”, ha augurat sobre PP, PSOE i C's.

De fet, no li sorprendria un gran acord per desencallar la investidura al govern espanyol per un acord d'aquests tres partits perquè alguns dels seus dirigents “ho han dit per activa i per passiva, no seria cap novetat”.

Rufián ha afirmat que li costa posar-se nerviós i ha explicat que encara la jornada amb “molta il·lusió, força i empenta. Crec que serà un gran dia”. Ha votat acompanyat per la seva dona i el seu fill i per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i pel diputat de Junts pel Sí, Marc Sanglas, a les urnes de l'escola Ribatallada del barri de la Creu Alta de Sabadell.

El cap de llista dels republicans ha agraït la tasca dels interventors, els membres de les Meses i de “tots els que fan possible” que es desenvolupi una jornada electoral com la del 26-J.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona