Política

Baix Empordà

Esquerra, que s'imposa a CDC, el PP i el Pacma guanyen vots; la resta de forces en perden

L'abstenció va ser, al Baix Empordà, la variable que es va incrementar més diumenge respecte a l'escrutini del 20-D –va passar del 32,84% al 38,41%, amb 4.869 electors més que no van exercir el dret al sufragi–. Amb tot, Esquerra va aconseguir 501 vots més que al desembre i va créixer tres punts percentuals (fins a un 25,9%), fet que li va permetre avançar Convergència (amb un 21,35%) com a primera força comarcal. Els republicans, a més de la Bisbal, Palafrugell, Palamós, Torroella i Calonge i Sant Antoni, es van imposar a la majoria de municipis.

Els convergents, que al desembre concorrien com a Democràcia i Llibertat i anteriorment, amb CiU, havien gaudit d'una llarga hegemonia en els comicis estatals a la comarca, van perdre dos milers de vots respecte al 20-D, tot i ser els més votats en poblacions com ara Castell-Platja d'Aro, Verges i altres pobles petits. En tercer lloc, En Comú Podem (17,31%) va créixer percentualment i va enfortir el seu avantatge respecte al PSC, tot i perdre 440 sufragis. La formació de l'esquerra alternativa va revalidar la condició de més votada a Sant Feliu de Guíxols, tot i que aquest cop per només 6 vots més que Esquerra. El PSC es va mantenir com a quarta força a la comarca, sense imposar-se a cap municipi però amb percentatges notables a Sant Feliu i Platja d'Aro –on va fer el tercer lloc– i Palafrugell. Per darrere, el PP va aconseguir desbancar Ciutadans del cinquè lloc i va guanyar vots i percentatge (del 8,37% del desembre va progressar fins a un 10,02%), mentre que la formació taronja va restar pràcticament una quarta part dels 6.122 vots del 20-D. El Pacma, finalment, va ser l'altra formació que va créixer en sufragis, tot i que el seu pes testimonial només suposa un 1,5% del total de vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona