Política

Eleccions 26-J

Converses per formar un nou govern a Espanya

ERC a Rajoy: “Vivim en móns paral·lels entestats a no trobar-se”

Rufián i Tardà traslladen al líder del PP que només donarien suport a la investidura d'un executiu progressista que autoritzés el referèndum a Catalunya

Li lliuren un pen-drive amb les gravacions de Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau

El dirigent d'ERC Joan Tardà ha traslladat al president del Govern, Mariano Rajoy, que només donarien suport a la investidura d'un Executiu progressista que autoritzés el referèndum a Catalunya. “Vivim en móns polítics paral·lels i les paral·leles estan entestades a no trobar-se”, ha dit.

“És evident que aquest Govern no existirà i menys si qui el dirigeix és el representant del partit conservador espanyol”, ha dit Tardà en roda de premsa al Congrés després d'entrevistar-se al Palau de la Moncloa amb Rajoy.

Tardà, que ha comparegut al costat del també dirigent d'ERC Gabriel Rufián, ha posat en valor que “sigui possible dialogar” i ha valorat que avui es poguessin “dir a la cara” el que ja diuen uns i altres públicament i en les institucions durant una reunió que ha qualificat de “cordial”, però “tensa” en els continguts intel·lectuals i polítics.

Rufián i Tardà han lliurat un pen-drive amb les gravacions de les converses que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va mantenir amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. La qüestió ha estat present en una reunió que segons Tardà ha estat “cordial” i alhora “tensa” on “ens hem dit a la cara el que ens diem al Congrés”.

“Li hem dit que el que ha passat és inadmissible” i que “som un partit amb 85 anys d'història i que som l'únic partit que no té casos de corrupció, raó per la que encara s'entén menys que existeixi aquesta voluntat de buscar una cosa que no han trobat. “Enteníem que això és un camí perillós perquè si un comença vulnerant drets civils mai sap on acaba”, ha dit.

Segons Tardà, Rajoy ha esquivat la qüestió recordant que el seu executiu uja ha iniciat una investigació –sobre com es va poder gravar el ministre, no sobre el contingut- i no ha tornat a fer referència al cas.

Reiteren el no

ERC ha reiterat el seu ‘no' a la investidura de Rajoy i ha insistit en la reivindicació del procés independentista que ha iniciat el govern de la Generalitat i el Parlament. Segons Tardà, en la resta de qüestions Rajoy “ha fet de Rajoy”: “Ha dit que tot el que s'hagi de fer ja es farà i no ha concretat res”.

Tardà li ha recordat la “voluntat majoritària a la societat catalana que s'expressa en una majoria independentista”. “Hem estat clars i honestos”, ha dit en roda de premsa al Congrés després de constatar “l'absoluta llunyania” entre les posicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona