Política

El futur de CDC

Trias obre el congrés de CDC proclamant que cal “demanar perdó” i alliberar el partit d'”hipoteques del passat”

L'exalcalde de Barcelona lloa la figura de Jordi Pujol malgrat els “errors”

Convergència celebra aquesta tarda el seu XVIII congrés per donar pas aquest vespre al bateig del nou partit

L'exalcalde i líder del grup municipal de CDC a Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest divendres el XVIII congrés de la formació i l'últim amb les actuals sigles. Ho ha fet amb una autocrítica pels errors comesos però també amb una reivindicació del llegat de l'expresident Pujol.

“Hem de demanar perdó i alliberar-nos d'hipoteques del passat”, ha proclamat al començament d'aquest breu conclave, que s'acabarà en unes hores per donar pas al congrés fundacional de la nova Convergència, que tindrà una marca electoral diferent.

Trias, que ha estat elegit president del congrés, ha reconegut tenir un “doble sentiment, de tristesa i esperança”, en aquest adéu a CDC i, a la vegada, “preàmbul del naixement d'una nova força política per Catalunya”.

Malgrat fer autocrítica pels errors comesos i subratllar la necessitat de superar l'etapa on el partit s'ha vist compromès per diverses investigacions judicials que han afectat la família de l'expresident Jordi Pujol, l'exalcalde també ha volgut reivindicar el llegat polític de CDC i de Pujol.

Trias ha destacat que el partit ha tingut en els seus més de 40 anys “grans lideratges” i ha reconegut que va entrar al partit el 1979 “per admiració” cap a Jordi Pujol.

Al seu parer, gran part del treball fet per la formació ha estat gràcies “al lideratge i generositat” de l'expresident. Ha recordat, per exemple, que va tenir un paper determinant per situar Artur Mas com el seu relleu al capdavant de la formació i de la Generalitat.

El veterà polític ha reivindicat que “hem fet una feina extraordinària”: “No podem oblidar els valors que han encarnat aquest partit, que encara els encarna i que han de ser una autèntica saba”.

Ha constat, però, que ara ha arribat el moment de renovar idees i demanar disculpes, sempre des de l'orgull. “El nostre partit ha de renovar estratègies però també és el moment de reconèixer errors. Hem d'alliberar-nos d'hipoteques del passat, però sempre això ho hem de fer amb el sentit d'humanitat, que vol dir capacitat de rectificar, de perdonar i de no perdre l'esperança”, ha defensat.

L'exalcalde s'ha mostrat convençut que el nou partit “continuarà sent referent” i seguirà sent “necessari per al país” com ho ha estat CDC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona