Política

EL FUTUR DE CDC

La nova CDC ajorna la tria del nom definitiu

Alguns dels participants en el congrés fundacional rebutgen les propostes plantejades per la direcció i demanen més temps per decidir

Es crearà una comissió per debatre les propostes i establir el calendari de votació

La mesa del congrés fundacional de la nova CDC ha decidit ajornar la votació per triar el nom del partit després que les dues propostes plantejades aquest divendres, Més Catalunya (MésCat) i Catalans Convergents (CatConvergents), no hagin generat prou consens entre els participants.

En el debat previ a la que havia de ser la votació per elegir el nom definitiu, que havia de ser el plat fort d'aquesta primera jornada del conclave, s'han aixecat diverses veus crítiques que han manifestat el seu rebuig a les opcions plantejades per la direcció. De fet, abans de l'anunci oficial dels dos noms diversos associats ja han mostrat la seva disconformitat amb les propostes, que s'han filtrat algunes hores abans.

També hi ha hagut queixes pel poc temps entre l'anunci dels noms i la votació. Fins i tot, alguna intervenció ha demanat que entre les opcions s'inclogui la marca Convergents. Aquest torn d'intervencions s'ha fet finalment a porta tancada tot i que inicialment estava previst que fos obert a la premsa.

La mesa ha fet un recés per estudiar diferents opcions i finalment s'ha decidit crear una comissió, que es constituirà dissabte, per debatre les propostes que es facin i que establirà el termini per a la votació final. A la comissió tothom hi podrà dir la seva.

Aquest òrgan debatrà tots els noms que es proposin, entre els quals els dos anunciats avui i els que van aparèixer en el torn obern. Anirà votant i eliminant els que obtinguin menys suport fins a tenir uns quants finalistes, que es votaran en el plenari. La mateixa comissió decidirà quants seran i quin és el moment de votar-los.

La votació definitiva es podria celebrar aquest diumenge, últim dia del congrés; el proper cap de setmana o bé el 23 de juliol, quan se celebren les primàries per escollir els càrrecs del nou partit.

La presidenta de la mesa del congrés fundacional, Mayte Rivero, ha explicat que la direcció va fer aquestes dues propostes pensant que es facilitaria la feina, però ha constatat que “no han agradat a la majoria” i que la gent “no estava còmoda”. “Si estem per fundar un nou partit justament és per poder parlar de tot”, ha defensat.

En preguntar-li si la direcció assumeix alguna culpa per la situació, Rivero ha dit que “no hi ha autocrítica, sinó que hi ha rectificació”. “La mesa hem cregut que aquests dos noms no donaven resposta al que vol la gent”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona