Política

Mas i Puigdemont voten Partit Nacional Català i Munté i Rull, Partit Demòcrata Català

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència ha votat en primera ronda Junts per Catalunya

El president de CDC, Artur Mas, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han votat el nom de Partit Nacional Català, que no ha estat finalment el guanyador. Tant Mas com Puigdemont han aixecat la cartolina verda quan s'ha demanat el vot per aquesta opció. També ho han fet alguns dirigents asseguts a primera fila com Lluís Corominas i Francesc Sànchez. Altres pesos pesants com Neus Munté o Josep Rull, en canvi, han optat per l'opció de Partit Demòcrata Català, que ha estat la proposta guanyadora.

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha explicat que ella ha votat l'opció de nom del Partit Demòcrata Català, però ha reconegut que en la primera votació ha optat en canvi per Junts per Catalunya, “perquè aquesta imatge d'unitat i de força convé al país”. Munté ha dit, però, que ja se sent seu el nou nom, i ha remarcat que el “més important ara és dotar el nom i l'estructura d'idees, de sentiments i d'emocions”. Pel que fa a les candidatures i als equips, ha apuntat que això és feina de la setmana que ve. Per la seva part, Germà Gordó, de Nova Convergència, ha anunciat que també ha votat l'opció guanyadora, però ha reconegut que ho ha fet amb molts dubte, i que en la primera votació no ha votat.

Munté ha trobat “anecdòtic” que Artur Mas i que Carles Puigdemont hagin apostat pel nom de Partit Nacional Català. Ha dit que no hi havia cap consigna i que s'ha demostrat que “tots els vots compten igual”. “Estem fent les coses molt diferents, que aquest és un partit nou, que les coses s'estan conduint d'una altra manera”, ha conclòs.

També el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha confirmat que ha votat el nom guanyador. “Estem en aquest estadi d'un partit que serveix per guanyar la independència i serveix per a la Catalunya independent. Quan siguem independents no caldrà que canviem de nom”, ha argumentat Rull, que ha afegit que aquesta denominació “entronca amb els millors valors de les polítiques progressistes a nivell europeu i a nivell mundial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona