Política

Recuperar el nucli antic és la prioritat

Els socialistes lamenten que l'executiu local anterior bloquegés projectes impulsats pel PSC i ERC

CiU ho nega i diu que no planifiquen cap més acció

L'Ajuntament d'Ulldecona mai havia tingut un govern en minoria, situació que viu des de les passades eleccions municipals. El PSC va ser la llista més votada i tot i que aquesta vegada no li va passar com fa quatre anys –quan va quedar-se a l'oposició per un pacte entre CiU, PP i independents–, tampoc no va aconseguir cap aliança amb altres grups. “Vam intentar un pacte d'esquerres i mantenim la porta oberta a la seua incorporació, però no ho han acceptat”, ha explicat l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura. De tota manera, l'Ajuntament d'Ulldecona no és objecte de cap bloqueig institucional i un 80% de les propostes que el govern local planteja en el ple s'aproven per unanimitat. Ventura també destaca el procés de participació ciutadana que ha obert. “Destinem 100.000 euros del pressupost a l'arranjament de voreres i supressió de barreres arquitectòniques, a petició de la població”, ha dit Ventura.

La prioritat del govern d'Ulldecona és la recuperació del nucli antic i, per això, reprogramaran les actuacions de la llei de barris, aprovada el 2010 però de la qual s'ha executat una part molt minsa. “L'anterior govern va bloquejar tots els projectes que havíem impulsat des del PSC i ERC, durant quatre anys no es va fer res a Ulldecona”, ha lamentat l'alcaldessa. Les obres de la llei de barris han de rebre una subvenció de 3,9 milions d'euros i l'Ajuntament ha rebut una pròrroga de la Generalitat per completar els projectes en els pròxims quatre anys. Per la seua banda, la portaveu de CiU i exalcaldessa d'Ulldecona, Núria Balagué, nega que es bloquegés cap iniciativa de l'anterior executiu local. “Vam renunciar a projectes perquè no sabíem quan la Generalitat ens pagaria la subvenció, en el millor dels casos en dos o tres anys”, ha explicat Balagué, que assegura que la mateixa Generalitat els va alertar del retard en el pagament de les actuacions de la llei de barris. Tot i que Ventura reconeix el problema de finançament de la Generalitat, insisteix que hi havia voluntat de no tirar-ho endavant per l'Ajuntament.

Per la seua banda, la portaveu de CiU a l'Ajuntament sosté que l'actual govern viu d'“herència”. “No han impulsat cap inversió que no estigués planificada anteriorment”, ha dit Balagué. En aquest sentit, ha fet referència a les obres de la biblioteca, la cobertura d'un passadís del pati de l'escola i la millora de la sortida a la carretera de la Sénia, una actuació que està finançada per la Diputació.

les claus

LLEI DE BARRIS

Impulsar les obres de la llei de barris i rehabilitar el nucli antic és la prioritat del govern local. Tot i que la llei es va aprovar el 2010, l'Ajuntament té una pròrroga de quatre anys.

banc de terres

La reactivació dels sectors econòmics és un altre dels principals projectes, entre els quals es potenciarà l'agrícola. Així, l'Ajuntament impulsarà el banc de terres municipal.

EL CONSISTORI

Govern socialista amb minoria

Els socialistes van recuperar l'alcaldia en les passades eleccions municipals, però no van aconseguir un pacte amb els altres partits d'esquerra com era la seua prioritat. El govern negocia els projectes amb els grups de l'oposició i per l'aprovació del pressupost va rebre el suport del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portugal

Preocupació per l’ascens de la ultradreta en el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA