Política

Israel

Les enquestes pronostiquen un nou empat i un altre bloqueig electoral

A tres dies de les eleccions generals a Israel, les terceres en un any, els mitjans van publicar ahir les darreres enquestes que es poden difondre, amb una predicció comuna, que tornarà a haver-hi empat entre el Likud i Blau i Blanc i continuarà el bloqueig polític al país. El diari Maariv preveu que el partit del primer ministre en funcions, Benjamin Netanyahu, obtingui 34 diputats, igual que el seu rival, Beny Gantz, al capdavant de la coalició Blau i Blanc. La ràdio pública Kan dona un lleuger avantatge d’un diputat al Likud, mentre que el diari conservador Israel Hayom també dona empat, però amb 33 seients.

La tercera força política tornaria a ser la Llista Unida, que representa el sector àrab de la població, que obtindria entre 13 i 14 diputats.

En una cambra de 120 seients, enormement dividida i amb la impossibilitat que cap partit superi per si sol la majoria absoluta, cada diputat compte. Però les prediccions mostren que els israelians no canviaran gaire el vot que van emetre l’abril i el novembre passats. Així, l’elecció del primer ministre quedarà en mans dels pactes entre partits, que hauran de fer equilibrismes per aconseguir 61 suports. Segons els sondejos, el bloc de les formacions de dreta, ultradreta i religioses aconseguirà entre 57 i 58 seients, a tres o quatre de poder formar executiu. L’anomenat bloc de centreesquerra i àrab se situaria en 56, encara més lluny de la majoria. Novament, els sis diputats del dretà Israel Casa Nostra, d’Avigdor Lieberman, que s’oposa que els ultraortodoxes estiguin al poder, seran determinants, igual que al novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona