Política

La UE celebra l’alto al foc entre Israel i Gaza

Borrell reactivarà els esforços diplomàtics amb els EUA i altres actors per buscar “una solució política” al conflicte

La Unió Europea ha celebrat l’alto al foc entre Israel i Gaza. En un comunicat publicat aquest divendres, l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, ha felicitat Egipte, Qatar, els Estats Units i Nacions Unides per haver “facilitat” l’aturada dels enfrontaments després d’11 dies de violència. Borrell ha assegurat que reactivarà els esforços diplomàtics amb els EUA i altres actors de la regió per buscar “una solució política” al conflicte. “Restablir un horitzó polític cap a la solució dels dos estats ara és de major importància”, ha defensat Borrell.

Després de dues setmanes d’enfrontaments entre Israel i Palestina, les operacions israelianes a Gaza es van incrementar a principis d’aquesta setmana mentre s’intensificava la pressió internacional per un alto al foc. Amb el president dels Estats Units, Joe Biden, també donant suport a l’alto al foc, finalment dijous al vespre el govern israelià va acceptar aturar la confrontació armada.

L’enfrontament ha deixat més de 200 persones mortes a la Franja de Gaza i unes 2.000 ferides. Per la part israeliana s’ha informat de 12 víctimes.

Aquesta escalada en el conflicte deriva de les protestes dels palestins a Jerusalem contra el desnonament de diverses famílies a l’est de la ciutat per donar-les a colons israelians. També per la presència de la policia israeliana prop de l’esplanada de les Mesquites, lloc de culte per als musulmans.

Després de setmanes de xocs amb la policia i centenars de ferits, Hamas va llançar fa dues setmanes 200 coets a la ciutat sagrada provocant sis ferits entre els civils. Com a represàlia, l’exèrcit israelià va atacar immediatament la Franja de Gaza desencadenant una escalada de violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]