Política

“La repressió no troba suports fora de l’Estat”

El president Pere Aragonès va celebrar ahir el dictamen del Comitè d’Afers Legals del Consell d’Europa que insta l’Estat a alliberar els presos polítics i a retirar les euroordres contra els exiliats. “Caldria que les institucions espanyoles el llegissin amb molta atenció”, reflexionava, abans d’etzibar: “La repressió no troba suports fora de l’Estat.” Aragonès, a més, celebrava que l’escrit insti al diàleg i la negociació, que ha de “fer possible el referèndum”. “Escòcia ho tornarà a fer, i nosaltres també hi volem ser”, s’emmirallava, altre cop.

“Aquesta setmana hem tingut molt bones notícies que venen nord enllà, i ens confirmen que la nostra lluita val la pena i que tard o d’hora la raó democràtica s’acabarà imposant”, refermava, també a Tarragona, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que lamentava que “n’hi ha que continuen mercadejant parlant d’indults”. “Setmanes com aquesta ens animen a persistir”, cloïa, tot recordant també la recuperació de la immunitat dels eurodiputats i la condemna d’Amnistia Internacional a la sentència als Jordis, que refermen la “persecució política” de què és víctima l’independentisme.

L’expresident Quim Torra subratllava en una nota que el dictamen també amonesta l’Estat per haver perseguit polítics per “accions simbòliques” de solidaritat amb els represaliats, en una clara al·lusió a la seva inhabilitació per una pancarta penjada al Palau de la Generalitat, que el durà en breu a afrontar un segon judici. L’informe, creu Torra, “reforça” la seva decisió i el “ratifica” en la intenció de plantar-se contra aquesta nova “agressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia