Una part d’Arran s’escindeix i crea Horitzó Socialista
L’organització assegura que la decisió s’ha pres per “motius ideològics i estratègics”
Horitzó Socialista es defineix com “l’òrgan de difusió i reflexió del jovent comunista dels Països Catalans”.
Una part d’Arran s’ha escindit i ha creat un nou espai polític anomenat Horitzó Socialista. La decisió s’ha pres per “motius ideològics i estratègics” i després de mesos de “tensió” per postures diferents a l’interior de l’organització.
En un comunicat, Arran explica que es tracta d’un seguit de militants que, malgrat de moment continuen utilitzant les xarxes socials d’assemblees d’Arran, “no comparteixen el projecte de l’Esquerra Independentista ni la formulació d’una proposta revolucionària socialista, independentista i feminista als Països Catalans”.
De la seva banda, Horitzó Socialista es defineix com “l’òrgan de difusió i reflexió del jovent comunista dels Països Catalans”.
Al comunicat, Arran –grup juvenil vinculat a la CUP– subratlla que des de fa 10 anys són la porta d’entrada de molts joves a la militància política. L’organització admet que és recurrent i sovint necessari que apareguin crítiques, però quan aquestes no tenen voluntat de construir, creu que és fàcil que acabin derivant en postures “cada cop més rígides, immòbils i a la llarga irreconciliables”.
En aquest sentit, apunta que l’escissió d’aquestes assemblees és l’expressió final de la situació de “tensió” que es vivia des de fa mesos, marcada per la reobertura i la “imposició” de debats de forma reiterada. L’organització defensa haver buscat l’apropament entre les diferents corrents però conclou que “no es pot debatre amb qui no vol ser convençut”.
És per això que veu la separació com l’únic desenllaç possible quan s’han traspassat els espais de debat polític per “deslegitimar i inhabilitar les decisions de tota l’organització”, tot i que reconeix que qualsevol trencament és una mala notícia.
Arran es reafirma en els seus fonaments ideològics i estratègics amb l’emancipació social, nacional i de gènere com a coordenades bàsiques per transformar la realitat del territori i assolir una societat sense classes. El col·lectiu assegura que avança a partir de la revisió constant i col·lectiva per tal de continuar millorant l’organització.