Política

SOCIETAT

Serret demana anar fins al fons en el cas Pegasus

La consellera d’Acció Exterior assisteix avui a Brussel·les a la comissió del Parlament Europeu que investiga l’espionatge

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europa, Meritxell Serret, ha reclamat aquest dilluns a Brussel·les “conèixer a fons” les suposades escoltes il·legals amb el programari Pegasus, abans d’assistir demà dimarts a la sessió de la comissió d’investigació del Parlament Europeu sobre aquest assumpte.

Serret ha iniciat aquest dilluns un viatge de treball a Brussel·les, on es reunirà amb diferents representants polítics i entitats europees i en la seva primera jornada ha participat en la presentació del nou delegat del Govern a la Unió Europea, Ignasi Centelles Santana.

En relació a la investigació sobre Pegasus, la consellera considera que “és necessari que s’aclareixin els fets i es creïn els marcs que permetin donar més garanties als ciutadans davant aquests casos d’espionatge i ajudin a preservar els drets fonamentals de tota la ciutadania”.

Per la seva bandat, Ignasi Centelles ha recordat que Catalunya compta amb presència institucional a Brussel·les des de fa 40 anys i ha expressat el compromís de Catalunya de “continuar construint aliances” i de “treballar, colze a colze, amb antics i nous aliats per fer avançar la democràcia, els drets humans i la pau a la Unió Europea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia