Política

Els comuns demanen a Junts “estar a l’alçada” i no donar una nova oportunitat a PP i Vox

Vidal i Albiach els recorden que Catalunya “ha votat no a l’extrema dreta”

L’espantall de la por a l’extrema continua malgrat que els resultats de les eleccions han deixat arraconada la suma de PP i Vox. Els comuns, que han anat en coalició amb Sumar, han interpel·lat directament a Junts, com ja ja han fet el PSC i ERC, perquè “estigui a l’alçada”, remarcant que “Catalunya ha demostrat un compromís antifeixista impressionant” amb els resultats del 23-J i que no permeti una segona volta a les eleccions. Ho ha dit primer a TV3, la lider de la formació, Jéssica Albiach, i després s’hi ha referit Aina Vidal, la cap de llista per Barcelona. Vidal ha reclamat a Junts que deixi de fer “jocs de paraules” perquè “tothom a Catalunya entén què significa no avalar una investidura de Pedro Sánchez amb Yolanda Díaz”.

Vidal ha comparegut davant de la premsa hores després de conèixer-se els resultats de les eleccions espanyoles, en què els comuns han revalidat els set diputats obtinguts el 2019 i en què la victòria del PP a l’Estat és insuficient per governar fins i tot amb Vox. Tot i que Sumar-En Comú Podem ha mantingut els escons i s’ha situat com a segona força a Catalunya, la plataforma de Díaz no ha aconseguit superar els resultats d’Unides Podem de fa quatre anys i s’ha quedat amb 31 diputats. Malgrat aquests números, Vidal ha dit que han complert l’objectiu que s’havien marcat: “Nosaltres volíem un govern de progrés i ho hem aconseguit”.

De la seva banda, Albiach, sobre què oferirà la coalició PSOE-Sumar a Junts per arribar a un acord, ha assegurat que no vol negociar a través dels mitjans de comunicació. Tot i així, ha assenyalat que el govern progressista s’ha de fer “per anar a favor de Catalunya”, recordant que el traspàs de rodalies, que demana ERC, també és una de les seves reivindicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona