Política

Espot electoral

Trenta segons de Puigcercós valent

ERC presenta l'anunci televisiu, en què lliga l'atreviment quotidià de la gent amb un referèndum

Els candidats agafen protagonisme

Joan Puigcercós és, des d'ahir, una persona valenta. El candidat d'Esquerra apareix per primera vegada lligat al lema de la campanya en l'espot que el partit va presentar públicament, que es podrà veure a partir d'aquesta mitjanit a la televisió. Hi surt un personatge fictici, la Núria, en diversos moments valents de la seva vida: quan va obrir una empresa pròpia en temps de crisi, quan va decidir marxar a viure a l'estranger per estudiar o quan va tenir un fill mentre estava a l'atur.

Al final, Puigcercós irromp en escena: “Com la Núria, tots prenem decisions valentes per tirar endavant. Ara, com a país, hem de prendre una decisió valenta”.

L'espot, de trenta segons de durada, pretén identificar l'empenta individual quotidiana amb la voluntat col·lectiva per aconseguir un referèndum sobre la independència. Els estrategs republicans esperen que els ciutadans s'identifiquin amb alguns dels passatges de l'anunci. No en va, la Núria mira per la televisió com s'encén el peveter de l'estadi olímpic l'any 1992, s'abraça amb la parella quan el test de l'embaràs li surt positiu o s'enfila en un castell (amb camisa de color groc, qui sap si dels Bordegassos de Vilanova o dels Castellers de Castelldefels).

Fins ara, en les tres primeres setmanes de la campanya en autobusos, metro i cartells, hi apareixien personatges anònims que explicaven casos personals d'ardidesa davant la vida, sigui treballant contra el transvasament de l'Ebre, organitzant les onades de consultes municipals o fent-se director d'escola. Ara és el torn dels candidats, que difondran les decisions agosarades que hagi dut a terme el govern, així com les polítiques que aplicarà Esquerra si aconsegueix l'estatus de força decisiva. “Tots prenem decisions valentes al llarg de la nostra vida, i ara volem que aquesta valentia sigui col·lectiva, que els catalans apostem pel dret a decidir quin ha de ser l'encaix de Catalunya amb Espanya”, va explicar el portaveu del partit, Ignasi Llorente.

En l'anunci, mentre Puigcercós pronuncia “decisions valentes”, la Núria exerceix el vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires