Política

Lluís Llach crida a no fer “cap concessió a la provocació”

Reclama que la prohibició del govern espanyol de la cadena humana a València faci que “quedi esbiaixada l'alegria de la Via Catalana”

“El 2014 comença el 12 de setembre”, assegura

El cantant Lluís Llach, que participarà a la Via Catalana cap a la Independència al tram 1, a Alcanar, ha fet una crida a no fer “cap concessió” al que considera que és “una provocació” del govern espanyol de prohibir la cadena humana al País Valencià. Per aquest motiu ha considerat, en una entrevista a El món a RAC 1, que “cal ser curosos i intel·ligents” i no provocar que la foto de la cadena humana sigui l'algun possible acte incívic a causa d'aquesta provocació, una idea que també ha defensat la president de l'ANC, Carme Forcadell, que en una entrevista a TV3 també ha fet una crida a no caure “en provocacions” perquè “si hi ha incidents, aquesta serà la foto”.

Per Llach, la Via Catalana cap a la independència servirà “per refermar-nos i ajudarà molt als polítics”. “És un pas decisiu”, ha remarcat, tot considerant que “el 2014 començarà el 12 de setembre”, l'endemà de la Diada i de la cadena humana.

Llach ha lamentat que el sentiment independentista i el fet que gent popular com l'actor Juanjo Puigcorbé, Dyango o Risto Mejide hagin comunicat que participaran en la Via Catalana sigui interpretat com un fet “radical” quan s'hauria d'interpretar com un acte de “normalitat”. “Gràcies a l'exercici de llibertat dels 38 anys de democràcia, ser independent és un acte de normalitat, no de radicalitat”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona