Successos

Desmantellen dos cultius de marihuana a la riba del riu Fluvià, a l’Alt Empordà

Aquestes intervencions policials han estat dutes a terme pels Mossos de la comissaria de Figueres

Van decomissar 200 plantes a Garrigàs i 544 a Cabanelles

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar en menys de 72 hores de diferència dues plantacions de marihuana que estaven ocultes a la riba del riu Fluvià, a la comarca de l’Alt Empordà. Fruit d’aquestes actuacions policials també van detenir els presumptes responsables dels cultius. Es tracta de cinc homes, d’edats compreses entre els 28 i els 42 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili a l’Alt i al Baix Empordà. Tots ells estan sent investigats per un delicte contra la salut pública. Els arrestats –d’alguns dels quals consten antecedents– van passar els dies 14 i 15 de setembre a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

La primera intervenció policial es va originar dimarts de la setmana passada. L’operació es va dur a terme després que els Mossos tinguessin coneixement que hi havia una plantació de marihuana amagada al costat del Fluvià, al nucli d’Arenys d’Empordà, a Garrigàs. Els efectius es van desplaçar fins allí i van estar vorejant el riu. Els rastrejos van tenir èxit, ja que van trobar unes dues-centes plantes, de 2 metres d’altura. I, entre les bardisses, van descobrir un home que va intentar fugir davant la presència policial, si bé el van aconseguir interceptar.

Després d’eliminar la plantació, els agents van estar vigilant la zona, on l’endemà van detenir un segon ciutadà. L’home va estacionar un vehicle a les proximitats del cultiu, portava menjar i tabac a les mans, i buscava la plantació ja destruïda. D’altra banda, els Mossos es van dirigir tan sols dos dies després a la barriada d’Espinavessa de la població de Cabanelles perquè tenien indicis que també hi podia haver una plantació de marihuana. En arribar, van destapar un cultiu de 544 plantes al costat del riu. A les proximitats van veure un ciutadà que estava a l’interior d’una tenda de campanya estirat i tapat amb una manta. I, just al mateix paratge, hi havia un espai destinat a l’assecatge de les plantes.

Durant les tasques de vigilància, els investigadors van arrestar dos homes més que es van apropar al lloc amb un turisme, el van aparcar i es van endinsar a la llera del riu a través d’un canyissar. Al llarg del dispositiu es van requisar 544 plantes, sis mòbils, 60 euros en bitllets fraccionats, dues bosses transparents que contenien cabdells, factures de testos per valor de 1.000 euros i dues ampolles de producte per al cultiu de la marihuana. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional de Estupefacientes del Ministeri de l’Interior, el conjunt de la droga decomissada en les dues intervencions estaria valorat en 45.000 euros.

LA DATA

14.09.17
Dia en què els
Mossos van localitzar també una extensa plantació al costat del Fluvià, a Palau de Santa Eulàlia.

LES XIFRES

5
homes van ser arrestats com a presumptes responsables d’un delicte contra la salut pública.
45.000
euros
és el valor dels estupefaents comissats en les dues actuacions policials, segons les estimacions d’Interior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia