Successos

Societat

Troben 15 immigrants dins d’un camió, a Figueres

És el tercer cas a les comarques gironines en tan sols vuit dies

Dimecres passat, en van localitzar vuit en una empresa transportista de Celrà i quatre més, el 9 de febrer, a Garrigàs

Un camioner que feia ruta entre Itàlia i l’Estat espanyol ha localitzat 15 immigrants al seu vehicle, a Figueres, Es tracta de 13 homes i 2 dones, 11 d’origen d’Eritrea i 4 d’Etiòpia. Aquest és el tercer cas en tan sols vuit dies a les comarques de Girona.

El transportista, d’origen romanès, va començar divendres el seu viatge a Itàlia. Va fer cinc parades, l’última a Ventimiglia, a la regió de la Ligúria. Segons va avançar, ahir, el diari El País, va seguir la ruta per l’Estat francès, on només va fer una parada per reposar gasoil. Un cop va passar la frontera a la Jonquera, va començar a sentir soroll a la caixa. Pels volts de dos quarts de tres de la tarda, l’home va fer parada al peatge de l’AP-7 al seu tram a Figueres. Allà hi havia una patrulla de trànsit dels Mossos d’Esquadra, a qui va avisar de la situació. Quan els agents van obrir la càrrega, van localitzar els immigrants. Tots 15 es trobaven en bon estat de salut i van explicar a la policia que havien pagat 20 euros a una persona perquè els digués a quin camió havien de pujar. Posteriorment, agents de la Policía Nacional de la Jonquera es van fer càrrec dels polissons. Ahir a la tarda, ja van ser traslladats a l’Estat francès pel conveni de readmissió d’immigrants indocumentats que hi ha establert.

Dimecres passat, un altre transportista es va trobar amb la mateixa situació. El conductor d’una empresa de transport i logística situada al polígon industrial de Celrà va localitzar, quan anava a descarregar la mercaderia que portava des d’Itàlia, 8 immigrants amagats entre la càrrega del camió. Segons van informar fonts de l’empresa i de la investigació, el transportista va quedar absolutament sorprès i va tornar a tancar la porta per alertar de manera immediata els responsables de la companyia i el telèfon d’emergències 112. Els Mossos d’Esquadra van acudir a les instal·lacions i, en detectar que es tractava de persones immigrants, les van traslladar fins a dependències de la Policía Nacional. El conductor d’aquesta empresa de transport i logística de Celrà va viatjar a Itàlia, va descarregar la mercaderia i va iniciar el viatge de tornada cap a les dues del migdia de dimarts passat, dia 13, des de Rovigo, a prop de Venècia. Durant el trajecte, va fer diverses parades, però en cap va obrir la caixa del camió. Els polissons van explicar a la policia que havien aprofitat un descuit del conductor i s’havien amagat entre els palets de la càrrega del camió amb la intenció de viatjar a l’Estat francès, però que, com que el transportista no havia obert la caixa, no havien pogut baixar.

Ventimiglia, la clau

Hi ha un tercer cas, que va tenir lloc el 9 de febrer. Un altre conductor d’un camió, que procedia també d’Itàlia i transportava matalassos a València, va parar en una àrea de servei de l’AP-7 a Garrigàs i va sentir sorolls al remolc, motiu per què va avisar els Mossos, que, en obrir el vehicle, van localitzar 4 homes d’origen tunisià al seu interior. Els Mossos van alertar la Policía Nacional i els 4 tunisians van ser traslladats a la Jonquera.

Segons fonts properes a la investigació, hi ha la possibilitat que els tres grups d’immigrants –19 d’origen d’Eritrea i Sudan, 4 d’Etiòpia i 4 més de Tunísia– localitzats a Figueres, Celrà i a Garrigàs en tan sols vuit dies haguessin accedit als camions a Ventimiglia i que haguessin tingut ajuda.

LES XIFRES

20
euros
van pagar a un home a Itàlia perquè els digués a quin camió havien de pujar per transportar-los.
27
polissons
s’han localitzat en tres camions de transport des del 9 de febrer a les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia