Successos

Cursos de formació sobre corrupció econòmica per als agents i funcionaris de Justícia andorrans

Es faran a l'octubre, del 5 al 8

Els agents de policia i funcionaris de Justícia andorrans seran formats en matèria de corrupció econòmica, en unes jornades que es faran els dies 5, 6 i 7 d'octubre. Ho ha fet públic el govern andorrà en un comunicat en què es destaca que amb l'organització d'aquesta formació, Andorra demostra novament la voluntat de contribuir i adherir-se als processos internacionals de transparència d'informació i de cooperació contra el crim organitzat, el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme i la corrupció en general. El passat 13 de juliol, al Principat ja hi va tenir lloc un seminari contra el blanqueig de capitals i contra el finançament del terrorisme organitzat per la Unitat d'Intel·ligència Financera (UIF) i el Moneyval, institució del Consell d'Europa supervisora de l'aplicació de mesures contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme per part dels seus països membres.

Els assistents a aquest curs podran disposar d'una àmplia visió de la responsabilitat penal de les persones jurídiques i el blanqueig de capitals. En la formació hi participaran importants experts en la matèria.

La sessió introductòria del curs la impartirà el catedràtic de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, Alejandro Saiz Arnaiz, i girarà a l'entorn dels mecanismes constitucionals de lluita contra la corrupció.

El president de l'Audiència Provincial de Tarragona, Javier Fernández García, oferirà una ponència sobre el control del poder judicial enfront de la corrupció; mentre que el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Carlos Ramos Rubio –exfiscal anticorrupció a Catalunya i membre avaluador del GRECO en diversos països– parlarà sobre la resposta internacional a la corrupció. La resposta penal a la corrupció i els principals problemes de política criminal centraran la ponència del catedràtic de dret penal de la Universitat de Lleida, Ramón García Albero.

Finalment, els principals instruments i tècniques de la investigació policial i judicial de la corrupció centraran la sessió teòrica que impartirà el fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Ricardo Sanz Gadea. La cloenda girarà a l'entorn dels mecanismes de cooperació judicial internacional en matèria de corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.