Successos

medi ambient

incendi forestal

L'incendi d'alta muntanya al Pallars Sobirà ha cremat més de 300 hectàrees

Quatre mitjans aeris dels Bombers s'han incorporat aquest matí a la zona afectada pel foc

L'incendi d'alta muntanya que afecta la zona de la Guingueta d'Àneu ja ha cremat més de 300 hectàrees, segons han indicat els Bombers de la Generalitat.

Les tasques d'extinció es concentren a la cua de l'incendi i els bombers hi treballen amb eines manuals, maniobres amb l'ús de foc tècnic si és necessari, i amb les descàrregues dels mitjans aeris. A la zona de la cua-flanc dret es treballa per tancar l'incendi progressant, amb eines manuals i el suport de mitjans aeris, cap al cap. El flanc dret l'incendi, que ja va arribar a la carena, es troba en recorregut descendent per una paret vertical molt rocosa on no s'hi pot accedir, al Serrat Estanyero.

A la zona de la cua-flanc esquerre, al Coll de Cerbí i on el foc està més actiu, els bombers hi treballen també sobretot amb eines manuals i suport de l'aigua dels mitjans aeris per tal de poder-lo ancorar i evitar que s'obri cap a les valls. El flanc esquerre també va arribar a dalt de la carena.

Al cap de l'incendi, que es troba a la zona del Pic dels Pilars, l'orografia també és molt complicada, i el foc, que ahir va carenar la muntanya, està aturat i no avança.

Segons els Bombers, l'incendi es troba allunyat de nuclis de població o d'explotacions agrícoles o ramaderes i, per tant, no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]