Successos

policial

tràfic d'armes

Alliberats els arrestats a Sant Miquel de Fluvià

La investigació els vinculava amb una xarxa de traficants internacionals

El jutjat de Figueres va deixar en llibertat ahir els homes arrestats a Sant Miquel de Fluvià en l'anomenada operació Banyo als quals es va comissar 1.500 plantes de marihuana que cultivaven en nou plantacions en sis habitatges de la població. Els arrestats (Antonio Gabarre Fernández, Ramon Gabarri Hernández, Dionisio Rangel Cantero i Franc Gómez Latorre) són veïns de Figueres, tot i que darrerament, segons la policia, s'havien instal·lat en cases grans aïllades de Sant Miquel de Fluvià que havien remodelat mínimament per poder-hi posar les instal·lacions dedicades al cultiu de marihuana. La policia va posar aquestes cases sota sospita perquè va detectar que hi feia parada un sospitós de narcotràfic que feia mesos que estava seguint i va pensar que els ocupants formaven part d'un grup de narcotraficants que exportaven droga (cocaïna i heroïna) cap a Europa. La Policía Nacional i el servei de vigilància duanera van fer dimarts sis escorcolls simultanis a cases de Sant Miquel de Fluvià. En els escorcolls els policies van comissar 1.500 plantes de marihuana, dos revòlvers, una pistola i 7.000 euros. També van comissar material per al manteniment de les plantacions: bombetes incandescents, transformadors elèctrics, aparells d'aire condicionat, ventiladors... i van arrestar els quatre homes que es considera que eren els encarregats de tenir cura del cultiu de les plantes de marihuana.

Una operació de les Canàries a la Costa Brava

La policia considera que els arrestats a Sant Miquel de Fluvià eren un serrell d'una xarxa de tràfic de droga a gran escala que fa mesos que estava investigant i que havia suposat ja diversos arrestos tant a Catalunya com a les Canàries, on també s'han fet diversos escorcolls.

Entre els investigats en aquesta àmplia operació, que va declarar com a imputat el gener de l'any passat al jutjat de Figueres, hi ha Eugenio Pereira Peixoto, un llegendari traficant portuguès que el 2008 ja va ser condemnat juntament amb Joan Gras Linares i Jordi Pascual Llorens amb relació a una partida de 167 quilos de cocaïna que traginaven i que els va ser comissada a la Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia