Successos

seguretat

mossos

Jané descarta més mossos al Maresme fins al 2018

El conseller d'Interior es reuneix amb els alcaldes de la comarca, que reclamen més efectius de la policia catalana al territori

No tanca la porta que Mataró pugui recuperar la unitat de trànsit

El conseller d'Interior, Jordi Jané (JxSí) va descartar l'arribada de més efectius dels Mossos d'Esquadra al Maresme com a mínim “fins al 2018”. “No ens enganyem, això no podrà ser fins que tinguem la propera promoció de Mossos d'Esquadra llesta i es pugui distribuir per tot el país”, va dir el conseller, que ahir va mantenir una trobada amb els alcaldes del Maresme, que li van tornar a transmetre la necessitat de disposar de més efectius de la policia catalana a la comarca. Jané va vincular directament aquesta promesa a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat dient que “serà llavors quan es convocaran les 500 places noves de Mossos d'Esquadra, i un cop hagin fet la formació es repartiran per tot Catalunya”, va dir.

Tot i que les estadístiques indiquen una disminució dels delictes en un 3,5% en l'últim any, la sensació d'inseguretat augmenta pel repunt de determinats modalitats de delictes. En aquest sentit, els robatoris amb força en domicilis pugen un 1,7%. Aquesta realitat “preocupa” el departament, segons va reconèixer Jané. “La sensació d'inseguretat que ens traslladen els alcaldes ha de ser atesa”, va reblar el conseller, que va considerar que “el Maresme és una comarca molt permeable per la qual passen moltes comunicacions i on hi ha molta segona residència”. En aquesta qüestió, Jané també va comentar que “les necessitats per aquest territori també han de tenir en compte els que hi habiten llargues temporades de l'any”, en clara referència a l'augment dels robatoris a l'interior de domicilis en aquest tipus de residències.

Per la seva banda, els alcaldes de la comarca no van sortir del tot satisfets amb la trobada del conseller i van continuar reclamant les seves peticions: “Mantenim l'exigència que hi hagi més efectius de Mossos d'Esquadra al nostre territori”, va recalcar l'alcalde de Mataró, David Bote (PSC). Bote també va explicar que li havia traslladat al conseller la seva “preocupació per atendre les necessitats” tant a la zona d'oci nocturn de la ciutat com pel que fa a les ocupacions.

La unitat de trànsit

El conseller d'Interior no va voler tancar la porta a l'anunci fet a l'octubre per la direcció dels Mossos d'Esquadra que suposarà prescindir de la unitat de d'agents de trànsit que hi ha a Mataró. “Estic disposat a analitzar si aquesta decisió proposada afecta en algun nivell concret”, i es va mostrar obert a “parlar-ne” amb l'alcalde de Mataró, que des del primer moment es va mostrar contrari a aquesta decisió. “L'important no és que no es tanqui la porta pel que fa a aquesta decisió, sinó que s'obri definitivament”, va respondre David Bote.

LES FRASES

Això no podrà ser fins que tinguem la propera promoció de mossos llesta per distribuir-la pel país
Jordi Jané
Conseller d'Interior de la Generalitat
Mantenim l'exigència que hi hagi més efectius de Mossos d'Esquadra al nostre territori
David Bote
Alcalde de Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia