La fiscal eleva de 3 a 5 anys de presó la pena per a dos mossos acusats de detenció il·legal

Els agents justifiquen l'arrest d'un home per desobediència al·legant que van demanar-li que es calmés i no ho va fer

El 4 de febrer del 2007 a la matinada, Edgar José Camero va coincidir a la discoteca Bikini amb el germà d'una exparella, un mosso que estava fora de servei, i van tenir un incident per motius personals. L'home va sortir del local i va avisar els Mossos per denunciar l'excunyat, sense imaginar-se que es giraria la truita i que acabaria passant quasi deu hores als calabossos de la comissaria de les Corts malgrat que ell «no havia fet res», en paraules de la fiscalia.

Per la detenció suposadament il·legal de Camero van ser jutjats ahir a l'Audiència de Barcelona la sergent Aguiló i l'agent Mesa, que van compartir el banc dels acusats amb l'excunyat de la víctima, el mosso Raúl Miguel Soto, i amb el caporal Francesc Aiguaviva, a instàncies de l'acusació particular. L'advocat que representa Camero demana un any i tres mesos de presó per a ells per un delicte contra la integritat moral, ja que Soto suposadament es va mofar de la víctima quan era als calabossos perquè Aiguaviva, responsable de les dependències, el va deixar entrar a parlar amb ell tot i saber que estava fora de servei i que estava implicat en l'incident.

«Angoixa i impotència»

Edgar José Camero va recordar ahir entre sanglots l'«angoixa» que li va provocar la detenció i es va considerar víctima d'una «injustícia». Segons la seva versió, quan va explicar a la patrulla que va arribar a Bikini que volia denunciar un mosso, «automàticament» van demanar-li la documentació, que ell no duia a sobre perquè s'havia deixat la jaqueta dins el local. Els agents no li van permetre anar-la a buscar i van decidir identificar-lo a les Corts. «Em van agafar pel braç i em van dir: ‘Ara perdràs les ganes de ficar-te amb un mosso'», va relatar Camero, que «no entenia» per què el portaven a comissaria. La víctima va explicar que Aguiló i Mesa el van identificar en una sala i que, després de cridar-li i insultar-lo, van dir-li que estava detingut sense donar-li cap explicació. «Jo estava plorant, demanant-los perdó, i vaig acabar donant cops de puny a la paret per la impotència», va dir Camero.

Pel que fa a Aguiló i Mesa, tots dos van assegurar que la víctima va tenir un «comportament agressiu» a les portes de la discoteca i que gesticulava, de manera que van demanar-li la documentació per denunciar-la per una falta de respecte. Quan ja eren a les Corts, segons els mossos, Camero no els va insultar ni agredir, però tot i així el van detenir per un delicte de resistència a l'autoritat. En vista de la insistència de la fiscal per aclarir quina ordre va desobeir la víctima, l'agent Mesa ho va aclarir, provocant l'estupefacció de la representant del ministeri públic: «Va desobeir les tres o quatre vegades que se li va requerir que es calmés i no gesticulés.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.