Successos

Un autobús crema al centre del Bruc sense causar ferits

La Generalitat obre un expedient sancionador a l’empresa Monbus Hispano Igualadina per l’incident

Un autobús de la companyia Monbus Hispano Igualadina que cobria el trajecte entre Barcelona i Igualada va quedar completament cremat ahir al matí en incendiar-se al seu pas pel nucli urbà del Bruc. Segons els Bombers de la Generalitat, el foc es va iniciar a la part del darrere del vehicle, on hi ha el motor, i es va escampar ràpidament fins a afectar tot l’autocar. Tot i això, el conductor i una desena de passatgers van poder sortir il·lesos en veure sortir fum del motor.

L’avís als cossos d’emergències es va donar a les 7:58 h i, tot i que l’autocar es va incendiar al carrer Bruc del mig, al centre del municipi, no hi va haver més afectacions.

Expedient sancionador

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va anunciar ahir que obrirà un expedient sancionador a la companyia Monbus Hispano Igualadina, concessionària de la línia Barcelona-Igualada, per l’incendi. El govern, a través d’un comunicat, va lamentar els fets, que considera “greus i inadmissibles”.

L’incendi del vehicle es produeix precisament mentre Monbus està sent sotmesa a una auditoria externa per fer un seguiment del servei Igualada-Barcelona, que acumula des de fa anys queixes dels usuaris per incompliments d’horaris i serveis i per l’estat dels vehicles, entre altres qüestions.

El mes de desembre passat, el Departament de Territori i Sostenibilitat va culminar amb una sanció de 20.000 euros una quinzena d’expedients sancionadors per diferents irregularitats en el servei de la línia Igualada-Barcelona.

L’actual auditoria, encarregada per la Generalitat a través de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, inclou la inspecció dels vehicles, un control del compliment dels horaris i de l’estat de les parades. L’auditoria, que es preveu que estigui tancada després de l’estiu, determinarà si cal revisar la concessió que té d’aquesta línia l’empresa gallega Monbus fins a l’any 2028.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia