Successos

Mor un ciclista al Bages per un cop de calor

Un possible cop de calor es contempla com la causa més probable de la mort a Mura d’un home de 66 anys, ahir, mentre feia ciclisme. Segons va informar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), l’avís es va rebre poc abans de les onze del matí, a la carretera del coll de Lligabosses, entre Sant Llorenç Savall i Monistrol de Calders. A causa de la calorada, el ciclista es va desplomar i va entrar en aturada cardiorespiratòria i, malgrat les maniobres de reanimació, va morir. Una ambulància i un helicòpter es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Durant els quatre dies de l’onada de calor, el 061 CatSalut Respon ha atès 223 incidents, de què en 147 casos ha calgut enviar un metge o una ambulància al domicili. El telèfon 112 ha rebut 80 avisos a tot Catalunya. Ahir, però, Protecció Civil va donar per tancada l’alerta per l’onada de calor, davant la previsió que, a partir d’avui, les temperatures es moderin i baixin entre 2 i 3 graus. De tota manera, durant aquests dies, els termòmetres s’han enfilat fins a temperatures que, en alguns casos, s’han acostat als 40 graus. És el cas del registre de 37,7 graus que hi va haver, per exemple, a Castellnou de Bages. Tanmateix, tot i que es desactivi l’alerta per calor, es manté la previsió de superació del llindar d’informació d’ozó troposfèric a part de la Catalunya Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia