Successos

tribunals

judici per amenaces

Citen a declarar l’home que va amenaçar els Agents Rurals

Estava previst que l’investigat, veí de Sils, prestés declaració ahir a Girona, si bé no va acudir-hi perquè afirma que no li va arribar la citació

Hi afegeix que té “unes ganes tremendes” d’anar als jutjats

El criador de gossos que va escriure amenaces de mort al mur de Facebook de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya havia de declarar ahir com a investigat davant el jutjat d’instrucció número 2 de Girona. L’home, veí de Sils, no es va presentar i el jutge el tornarà a citar. Al matí, es desconeixia si s’havia tramès correctament la notificació i, a la tarda, l’home va afirmar en declaracions a aquest diari que no havia rebut la citació. Hi va afegir que no té el propòsit de no personar-se, sinó que té “unes ganes tremendes” d’anar als jutjats per donar la seva versió i explicacions. L’advocat que representa l’associació, Albert Requena, va recordar que els comentaris que l’investigat va penjar feien referència a la nota de condol que havia fet l’associació arran del doble crim de dos forestals a mans d’un caçador a Aspa (Segrià) el gener passat: uns missatges que, segons el lletrat, eren “totalment desafortunats” perquè “amenaçaven” els Agents Rurals. Concretament, l’investigat havia escrit frases com ara: “Veient com actuen, jo mateix no descarto eliminar-ne uns quants”, alhora que els titllava de “fills de puta”. El cas està actualment en fase d’instrucció i el jutge haurà de decidir si l’acaba processant per un delicte d’amenaces.

Requena va manifestar que l’origen de tot plegat es troba en el comís que els Agents Rurals van fer l’any passat a la finca de l’investigat per una presumpta falta de permisos i per tenir l’espai en unes condicions higienicosanitàries “molt lamentables”. Se li van endur uns gossos i des d’aleshores està molt enrabiat amb el cos. En un altre missatge a Facebook, els acusava de ser uns “mafiosos corruptes” i d’haver “entrat a casa a robar”. “Aquest cop m’heu agafat d’improvís perquè no m’imaginava que fóssiu tan fatxendes... A la propera –que espero que no hagi de succeir perquè el jutjat us toqui el crostó– us tindré preparat un pijama de pi... I no és una amenaça: és una previsió... Si el jutjat no fa justícia i n’engarjola uns quants dels vostres, aleshores que ningú em demani que no em prengui la justícia pel meu compte”, hi afegia l’home.

Per l’associació, aquestes amenaces de mort són “suficientment greus” per tirar endavant un procediment judicial. Per això, van presentar denúncia i s’han personat com a acusació particular. “Estem en un moment inicial del procediment però, després de valorar els fets i publicacions, considerem que ha comès un delicte d’amenaces, amb la circumstància agreujant d’anar en contra d’un col·lectiu professional”, va detallar Requena. Aquest delicte comporta penes de presó d’entre dos i tres anys. “És el que intentarem demostrar”, va concloure el lletrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia