Successos

Setge al procés sobiranista

Pinten banderes espanyoles a la parròquia de Pineda que va ser seu electoral l’1O

Fins a cinc pintades han omplert les parets de l’edifici religiós

El mossèn denuncia que fa uns dies també va aparèixer un missatge insultant que ja ha estat esborrat

Fins a cinc banderes espanyoles pintades a les parets i a la façana de la parròquia del Poblenou de Pineda han aparegut aquest matí. L’espai religiós va ser seu electoral de l’1O i el mossèn, Ramon Masachs, ha manifestat habitualment i sense embuts el seu suport a la independència de Catalunya penjant cartells a favor de la llibertat dels presos polítics. L’acte incívic se suma, segons afirma el mossèn, a una pintada insultant fa pocs dies que també va aparèixer a la paret de l’església i que l’Ajuntament va donar ordre d’esborrar. Ahir al migdia Ramon Masachs comentava amb alguns veïns les pintades, que també s’han fet al local parroquial que serveix com a menjador social, i lamentava el que considera un atac contra la propietat privada i anunciava que ho ha denunciat davant els Mossos d’Esquadra. “Sap greu que hi hagi persones que només sàpiguen manifestar la seva disconformitat embrutant i insultant qui no pensa com ells”, comenta el responsable de la parròquia. En el barri també ha aparegut una pintada en una paret d’un domicili proper també amb la bandera espanyola i el missatge España Poble Nou. Masachs afegeix que en els últims dies s’han multiplicat les accions d’aquest tipus a la parròquia on han desaparegut cartells i un llaç groc penjat a una de les finestres del primer pis.

Fonts municipals han assenyalat que no tenen constància de més pintades en el municipi i que es desconeix qui n’ha pogut ser l’autor, tot i que altres fonts consultades veuen probable que qui les hagi fet no sigui de Pineda. En aquest sentit, no es vinculen als grups organitzats que la setmana passada han arrencat llaços grocs a Vilassar de Mar i han despenjat l’estelada i fet malbé mobiliari urbà a Argentona. En tot cas, i tal i com confirmen les mateixes fonts, en cas de determinar l’autoria dels responsables de pintar les banderes espanyoles se’ls aplicaria l’ordenança de convivència i civisme. Realitzar pintades, grafits i senyals a les façanes dels edificis privats està considerat una falta lleu i comporta una sanció de 400 euros. Una de les primeres reaccions a l’acte incívic ha arribat de les files del PDeCAT de Pineda. Un dels seus membres, Enric Creus, ha denunciat els fets a través de les xarxes socials i ha reclamat a l’alcalde, Xavier Amor (PSC) que enviï la brigada municipal a netejar les parets. “La mateixa que te per treure els llaços grocs de plàstic que no fan mal a ningú”, ha apuntat a la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia