Successos

Seguretat

/ assalts violents

El traïdor, desemmascarat

Els Mossos detenen a l’Hospitalet, Esplugues i Riudellots el grup que va perpetrar quatre assalts violents a cases d’empresaris del Gironès

Entre els arrestats hi ha el talp, conegut de les víctimes, que assenyalava els objectius

Sempre es va veure que els lladres tenien informació privilegiada de les víctimes

La divisió d’investigació criminal (DIC) dels Mossos ha detingut almenys quatre homes relacionats amb els quatre assalts violents que es van perpetrar l’any passat als habitatges d’empresaris de Bescanó: els amos del restaurant L’Estanc Nou, l’empresari de construcció i jardineria Rocasalva, els amos de la rostisseria La Cresta i l’empresari del ram de les subhastes Josep Maria Ginesta. Les detencions es van fer diumenge, 25 de març, entre l’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat, i dilluns a Riudellots, on van arrestar quan sortia de l’empresa on treballa Lluís Bruns Pérez, l’infiltrat, l’home que coneixia les víctimes i hi tenia relació, i que passava informació a la resta de la banda per saber on i quan havien d’actuar per trobar bons botins.

Lluís Bruns Pérez, resident al Mas Llunès de Bescanó, és conegut i amic de la família que regenta L’Estanc Nou, extreballador de Lluís Rocasalva, conegut de Ginesta i client de la rostisseria La Cresta. Des d’un primer moment, en la investigació es va veure que els lladres tenien informació privilegiada de les víctimes. Ara el traïdor ha estat desemmascarat.

Cronologia dels assalts

El primer cas es remunta a la matinada del 8 de juliol, quan van assaltar la casa dels amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol, que està situat a sobre del restaurant. Els assaltants van accedir a l’habitatge a través d’una finestra a quarts de quatre de la matinada. Quan el matrimoni va descobrir els intrusos, encaputxats i amb armes curtes, que remenaven i inspeccionaven la casa, aquests els van amenaçar, els van lligar i els van posar un coixí al cap exigint-los que col·laboressin si no volien que els passés res. Els lladres van fugir emportant-se dos sobres. Un contenia 3.000 o 4.000 euros en bitllets i a l’altre hi havia uns 3.000 euros en monedes. També van desaparèixer les joies de la casa.

El segon cas es va produir la matinada del 29 de juliol a l’habitatge de l’empresari Lluís Rocasalva, al pla de Trullàs de Vilanna. Els lladres van irrompre a la casa trencant una vidriera amb una barra de ferro i van amenaçar l’empresari i la seva filla amb una pistola mentre regiraven tota la casa exigint la caixa forta, que no tenien. Es van emportar 900 euros que l’empresari tenia a la butxaca de la roba de treball, 300 euros de la guardiola de la noia i dos aparells de televisió. Van amagar els telèfons de les víctimes.

El tercer assalt va ser la matinada del 28 d’agost. Cinc homes que duien el rostre tapat amb passamuntanyes i vestits amb roba negra que els tapava tot el cos van irrompre a l’habitatge dels amos de la popular rostisseria La Cresta. Els assaltants van entrar a l’habitatge familiar, situat dins el poble, a 500 metres del negoci, entre les tres i les quatre de la matinada. Van esbotzar una finestra amb un tornavís i van sorprendre el matrimoni i el fill de disset anys mentre dormien. Els van enlluernar amb unes llanternes i els van amorrar de bocaterrosa al llit mentre els amenaçaven amb ganivets que van agafar de la casa. Es van endur els diners de la recaptació del cap de setmana, que superava de bon tros els 10.000 euros.

El quart assalt el van perpetrar el dissabte 9 d’octubre a la matinada a Can Bonic, a Vilanna, on van demostrar que tenien informació privilegiada de la víctima, ja que a l’amo, Josep Maria Ginesta, professional de les subhastes, li exigien els diners de la venda d’una nau que havia fet feia poc. El van lligar amb brides, el van encanonar amb una pistola i van amenaçar de tallar-li un dit. Aquest cop, la banda dels cinc encaputxats es va endur uns 800 euros i també va atacar els masovers, una parella índia, que habiten a la casa del costat de Can Bonic.

Després d’aquests quatre assalts que duien el segell de la mateixa banda, se’n va perpetrar un altre al domicili d’una coneguda advocada, en una masia de Vilablareix, que inicialment es va investigar conjuntament amb els assalts a Bescanó, però finalment es va descartar que els assaltants fossin els mateixos. En aquest cas, els lladres van fugir sense botí després de ruixar amb un extintor la mestressa de la casa, que els va descobrir abans que entressin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia