Detenen a Lleida una banda que robava als domicilis de clients de prostitutes

Els Mossos d'Esquadra han detingut una xarxa de delinqüents que es dedicava als robatoris, la falsificació de moneda i la venda de droga. La banda operava a les terres de Lleida i ho feia amb la col·laboració d'un grup de prostitutes. Les noies obtenien informació dels seus clients i, quan detectaven que algun d'ells tenia diners en metàl·lic a casa o altres objectes de valor, donaven la informació als altres membres de la xarxa, que cometien després el robatori.

Els Mossos els imputen cinc robatoris amb força en diversos domicilis de Lleida, establiments comercials i vehicles. També van cometre un robatori amb violència i intimidació i un altre en grau de temptativa, segons la policia catalana.

La banda també es dedicava a la falsificació de moneda i targetes de crèdit. Va distribuir bitllets de 50 euros falsificats, i també manipulava les bandes magnètiques de targetes de crèdit per tal de poder operar amb elles.

El grup, segons els Mossos, també es dedicava a la venda de drogues; principalment, cocaïna i marihuana. Les prostitutes eren les encarregades de revendre les substàncies entre els seus clients.

El nucli de la banda el formen tres homes veïns de Lleida, detinguts els darrers dies. També s'ha detingut un home de Tremp, com a col·laborador en algun dels delictes, i quatre noies de Lleida i Els Alamús, que feien d'informadores. Dues dones més de Lleida van ser detingudes i posades en llibertat el mateix dia acusades de revendre les joies robades per la xarxa. La resta de detinguts han passat a disposició judicial. Els Mossos es van posar sobre la pista del grup després d'haver detectat, el setembre passat, la distribució de 42 bitllets falsos de 50 euros al Baix Segre i en mercats i bars de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.